BONDEPIGE MET SLÖR (APPELGERECHT)
120 g boter
350 g paneermeel
200 g suiker
1 theelepel kaneel
800 g matig zoete appelmoes
200 g rode-bessengelei
3/8 liter slagroom
75 g poedersuiker
merg van ¼ vanillestokje
Boter verhitten en hierin het paneermeel goudbruin roosteren. Beetje bij beetje de suiker erdoor roeren en alles zo lang bakken tot de suiker is gesmolten. De kaneel door de appelmoes roeren. Nu in een schaal laag om laag paneermeel, appelmoes en gelei doen of anders in eenpersoons schaaltjes. Slagroom stijf kloppen, poedersuiker bij beetjes toevoegen. Vanillemerg erdoor roeren en de slagroom vervolgens in een spuitzak overdoen. Het appelgerecht garneren met een laag slagroom.
8 personen
land : Denemarken
gerechtsoort : nagerecht
bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]
zondag 7 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten