FINSE GEBAKKEN PADDESTOELEN MET ZURE ROOM
25 g boter
1 ui, gepeld en kleingesneden
500 g paddestoelen (champignons, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood o.i.d.), schoongemaakt en in stukken gesneden
4 eetlepels broodkruimels
zout
zwarte peper uit de molen
1 dl zure room
1 eetlepel gehakte peterselie
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de paddestoelen toe en fruit ze, voortdurend omscheppend, circa 5 minuten mee. Schep de broodkruimels door het mengsel en voeg er wat zout en peper aan toe. Neem de pan van de hittebron en roer de zure room door de paddestoelen. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
4 personen
land : Finland
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten