ESTLANDS VOORGERECHT
4 haringfilets
500 gram gekookte aardappels
100 gram vette rauwe ham
150 gram resten gebraden vlees
½ kopje zure room of Bulgaarse yoghurt
2 eieren
peper
broodkruimels
40 gram boter
De filets wassen en samen met de aardappels, ham en vleesresten door de molen draaien, vermengen met de eierdooiers en de zure room, peper toevoegen en het stijf geklopte eiwit hierdoorheen scheppen. Een beboterde vuurvaste schaal met deze massa vullen, bovenop de plakjes gare aardappels leggen. Strooi de broodkruimels eroverheen en leg hier en daar een klontje boter. In de oven goudgeel laten worden.
4 personen
land : Estland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Russische keuken / Maria Horváth
zondag 7 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten