zaterdag 6 december 2008

Palak gosht (Pakistan)

PALAK GOSHT (RUNDVLEES- EN SPINAZIEGERECHT)

Een recept uit de Punjab dat geschikt is voor een party. De ingrediënten kunnen gemakkelijk verdubbeld worden.

2 middelgrote fijngesneden uien
150 g margarine
1 kg mager stoofvlees
1 theelepel geelwortel
2 theelepels korianderzaad
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel rode peper
500 g verse of 200 g diepvriesspinazie
1 mespunt tijm
1 theelepel mosterdzaad
zout naar smaak
2 eetlepels yoghurt

Bak de uien tot ze zacht, maar nog niet gekleurd zijn. Voeg vlees toe met de geelwortel, koriander, gemberpoeder en rode peper. Roer (altijd met een houten lepel) het geheel goed door en bak het boven middelgrote vlam gedurende 10 minuten.
Snijd in die tijd de spinazie en leg deze losjes over het vlees. Dan tijm, mosterdzaad, zout en yoghurt toevoegen. Roer goed door. Deksel op de pan en 1 - 1½ uur laten sudderen; af en toe voorzichtig roeren en, als het mengsel te droog wordt, een half kopje water toevoegen. Vlak voor opdienen het deksel verwijderen en indien nodig, het teveel aan vloeistof op laag vuur laten verdampen.
De spinazie moet er samen met het vlees als een dikke massa uitzien en het geheel moet aan de droge kant zijn. Serveer met droge rijst.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: