zaterdag 6 december 2008

Masoor dal (Bangladesh)

MASOOR DAL (BENGALESE RODE LINZEN)

De panchphoran die hier nodig is, is een mengsel van gelijke delen bruin mosterdzaad, komijnzaad, nigella (kalonji), venkelzaad en fenegriekzaad. Dien het op met rijst en een keur van groenten of salades, of een yoghurtgerecht.

2 verse groene pepertjes
180 g gare rode linzen (masoor dal)
2 el plantaardige olie of ghee
2 gedroogde rode pepertjes
1 tl Panchphoran

Maak in de lengte inkepingen in het midden van de groene pepertjes, maar houd de boven- en onderkant heel.
Breng de rode linzen tegen de kook aan en doe de groene pepertjes erbij. Laat met het deksel op de pan 5 minuten heel zachtjes pruttelen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op een middelhoge warmtebron tot hij zeer heet is. Doe er de gedroogde rode pepertjes bij. Voeg, zodra ze iets donkerder worden, de panchphoran toe. Tel tot 2, voeg dan de olie en specerijen aan de linzen toe. Roer door en dien op.

4 - 6 personen

land : Bangladesh
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Madhur Jaffrey’s vegetarische gerechten : Een standaardwerk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld / Madhur Jaffrey

Geen opmerkingen: