KOBLI PALAUW
Een rijstschotel met rozijnen, wortel, pistachenoten, amandelen en Afghaanse kruiden. Je geeft de rijst een bruine kleur door er een beetje gebakken suiker door te doen.
basmatirijst
rozijnen
wortels, in zeer dunne reepjes gesneden
olie
noten (pistachenoten, amandelen)
tijm
bouillon
suiker
Kook de basmatirijst tot hij net niet gaar is.
Bak een beetje suiker in olie bruin (maar niet laten aanbranden). Doe de tijm, de rijst en een beetje bouillon erbij en zet alles 20 min. in de oven.
Bak ondertussen de rozijnen, wortels en noten in de olie, zonder ze bruin te laten worden. Strooi dit mengsel na 20 min. over de rijst en laat het geheel nog 5 min. in de warme oven staan.
4 personen
land : Afghanistan
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Gastvrijheid met een snufje heimwee : Vluchtelingen, restaurants en recepten / Christel Jansen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten