zaterdag 6 december 2008

Sperziebonen met gember (Pakistan)

SPERZIEBONEN MET GEMBER

500 gram verse gewassen sperziebonen, gebroken
stukje grofgehakte verse gember van 5 centimeter
5 eetlepels olie
½ theelepel geelwortelpoeder
½ grote of 1 kleine ontpitte, fijngesneden groene peper
3 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes of peterselie
2 theelepels komijnpoeder
4 theelepels korianderpoeder
2 theelepels garam masala
2 theelepels citroensap (naar smaak)

Pureer de gember met 3 eetlepels water tot een pasta.
Verhit de olie in een braadpan met de gemberbrij en de geelwortel en roer 2 minuten.
Voeg nu de groene peper en de korianderblaadjes (of peterselie) toe en doe 1 minuut later de sperziebonen erbij.
Laat 1 minuut al roerend koken en voeg de komijn, koriander, garam masala, citroensap en zout toe, alsmede 3 eetlepels warm water.
Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken; roer elke 10 minuten de bonen even om.
Dit gerecht laat zich met nagenoeg elk vleesgerecht combineren.
Serveer met witte gekookte rijst.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: