zaterdag 6 december 2008

Bloemkoolkerrie (Pakistan)

BLOEMKOOLKERRIE

1 flinke bloemkool, in roosjes
2 theelepels geelwortelpoeder
50 g boter
2 middelgrote fijngesneden uien
2 theelepels geelwortelpoeder
50 g ongezouten, geroosterde noten, bijv. cashew/bombay
½ theelepel rode peper
½ theelepel komijnpoeder
1½ theelepel korianderpoeder
1 eetlepel gesneden gember
½ eetlepel gembernat
sap van ½ citroen

Kook de bloemkoolroosjes in 8 - 10 minuten bijna gaar met 2 theelepels geelwortelpoeder.
Fruit de uien glazig. Voeg dan de rode peper, komijn en koriander toe en fruit tot de uien lichtbruin zijn.
Voeg nu de uitgelekte bloemkoolroosjes, de gember en het gembervocht, de geroosterde cashewnoten en het citroensap toe en lat nog 5 - 10 minuten heel zachtjes sudderen.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: