zaterdag 6 december 2008

Aardappelcurry met yoghurt of kwark (Bangladesh)

AARDAPPELCURRY MET YOGHURT OF KWARK

Deze curry kan worden opgediend met roti of met een erwtenpilav. Hij is heerlijk fris van smaak.

450 g krielaardappelen
4 - 6 sjalotten
2 tomaten
4 hele zwarte peperkorrels
3 teentjes knoflook
½ theelepel verse gember, gehakt
2 eetlepels yoghurt of dikke kwark
½ groene chilipeper, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt
snufje suiker
olie
zout

Kook eerst de aardappelen met de hele uitjes gedurende 10 minuten en giet ze dan af.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Voeg peperkorrels, gember en knoflook toe, en roer even. Fruit de specerijen gedurende 1 minuut en voeg dan het snufje suiker toe.
Doe de hele tomaten en de uitjes erbij en laat alles gedurende 3 - 4 minuten kleur krijgen.
Schenk 240 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de aardappelen toe en wat zout. Laat het gerecht gedurende 10 minuten zachtjes inkoken, of tot er nog maar weinig vocht over is.
Doe nu de kwark of yoghurt in een schaaltje, voeg wat zout en 2 druppels olie toe. Roer dit glad. Bestrijk de aardappelen en de tomaten hier ter garnering mee, en bestrooi het geheel desgewenst met de groene chilipeper.

2 - 4 personen

voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

land : Bangladesh
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

Geen opmerkingen: