zaterdag 6 december 2008

Bujhia (Pakistan)

BUJHIA (AARDAPPEL-SPERZIEBONENSCHOTEL)

500 g aardappelen
300 g sperziebonen
1 ui
1 stuk verse gemberwortel (± 7 cm)
8 teentjes knoflook
5 el (zonnebloem)olie
½ tl komijnzaadjes
1¼ el sambal oelek
(1 tl zwarte komijnzaadjes)*
zout
½ blik gepelde tomaten (nettogewicht ± 445 g)

* Ook wel “black cumin” genoemd. Dit zijn zaadjes die aan het gerecht een bepaalde aromatische geur geven. Te koop in Indiase/Pakistaanse en Turkse winkels.

Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water bewaren. Sperziebonen afhalen en wassen. In schuine stukjes van ± 1 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Gemberwortel schillen. Knoflook pellen. In mengbeker gemberwortel en knoflook pureren.
Aardappelen in vieren snijden. In braadpan olie verhitten. Ui ± 2 min. knapperig en bruin bakken. Erdoor roeren: komijnzaadjes, gember-knofookmengsel, sambal, (zwarte komijnzaadjes) en ½ dl water. (Pas op voor spetters!) ½ min. meebakken. Aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen. ± 5 min. op matig vuur koken. Regelmatig roeren. Eventueel 1 tl zout toevoegen. Tomaten met vocht erdoor scheppen. Met deksel op pan in nog ± 20 min. zachtjes gaar koken. Tomaten stuk maken. Overdoen in schaal.

6 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: