zaterdag 6 december 2008

Bietjes-bloemkoolpickles (Pakistan)

BIETJES-BLOEMKOOLPICKLES

1 grote bloemkool, in stukjes
3 geplette teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 - 2 ontpitte fijngehakte groene chilipepers
3 dl azijn
250 g suiker
pijpje kaneel van 3 cm, gekneusd
1 gekookte, gesneden biet
6 peperkorrels
zout (naar smaak)

Wrijf de stukjes bloemkool in met zout en laat ze 12 uur staan. Gooi het vuile water weg en laat de stukjes 2 dagen drogen.
Leg de bloemkool in een kom met de peperkorrels, knoflook, gember en chilipepers.
Voeg kaneel, suiker, bietjes en azijn toe en kook tot de suiker is opgelost. Giet de azijn over de stukjes bloemkool.
Doe het geheel in een weckfles, sluit luchtdicht af.
Deze pickle kan afgesloten gedurende 3 maanden bewaard worden. Na openen in koelkast bewaren. De pickle is dan ongeveer 1 maand houdbaar.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: