zaterdag 6 december 2008

Rijstpudding (Afghanistan)

RIJSTPUDDING

125 g kortkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt
6 dl water
½ liter melk
125 g suiker
1/3 theelepel groene of witte kardamomzaadjes
3 theelepels rozenwater
30 g fijngehakte pistachenootjes of amandelen

Doe de rijst met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat af en toe roerend zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Voeg de melk toe, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes koken tot het een dikke rijstepap is. Voeg de suiker toe en laat regelmatig roerend verder zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de rijstpudding dikker wordt. Roer er de kardamom en het rozenwater door en laat nog 1 - 2 minuten koken. Serveer de rijstpudding op een grote platte schaal en garneer met gemalen pistachenoten of amandelen. Afghanen eten deze pudding koud, maar hij kan desgewenst ook warm worden geserveerd.

4 personen

land : Afghanistan
gerechtsoort : nagerecht

bron : http://people.zeelandnet.nl/vdwindt/koken/buiten18.htm

Geen opmerkingen: