TOMATEN-RAITA
De meeste ‘Indiase’ restaurants in Engeland zijn in feite Bengalees. Ondanks het beeld dat momenteel van dit land bestaat, was Bangladesh ooit rijk en vruchtbaar. Wat er dan gebeurd is? Een van de factoren zou de 190 jaren van Britse heerschappij kunnen zijn… Deze raita is verrukkelijk en lekker fris van smaak.
440 ml yoghurt
2 tomaten, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
zaadjes van 2 kardemoms, geplet
½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
¼ theelepel chilipoeder
zout
Schep alle ingrediënten door elkaar in een kom en dien het gerecht op als koude saus bij de maaltijd, of als dipsaus.
2 - 4 personen
voorbereidingstijd : 10 minuten
land : Bangladesh
gerechtsoort : saus
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten