zaterdag 6 december 2008

Gehaktballen met botersaus (Afghanistan)

GEHAKTBALLEN MET BOTERSAUS

500 g lams- of kalfsgehakt
1 volle eetlepel reuzel
3 middelgrote uien
2 tenen knoflook
½ dl room
peper
zout
piment
2 eetlepels fijngehakte munt
1 ei
6 eetlepels geroosterd broodkruim of paneermeel
6 eetlepels boter
1 dl zure room (sour cream)
1 eidooier

Vermeng het gehakt met de gesmolten reuzel, de 3 gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, room, peper uit de molen en zout naar smaak, een snufje piment, fijngehakte verse munt, 1 losgeklopt ei en 4 eetlepels geroosterd broodkruim of paneermeel. Maak van deze massa gehaktballen ter grootte van een mandarijn en druk ze plat. Haal ze door het overige broodkruim of paneermeel. Verhit 4 eetlepels boter en bak de balletjes in ± 8 minuten ( 4 minuten per kant) gaar en bruin op matig vuur. Schep de gehaktballen uit de pan op een voorverwarmde schaal. Doe nog 2 eetlepels boter in de pan; verhit en roer de zure room en de losgeklopte eidooier door de botersaus. Laat de saus al roerende binden en schenk deze uit over de gehaktballen.

4 personen

land : Afghanistan
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : http://people.zeelandnet.nl/vdwindt/koken/buiten18.htm

Geen opmerkingen: