zaterdag 6 december 2008

Bourani (Afghanistan)

BOURANI

‘Dit is een eenvoudig voorgerecht’, zegt Fazel. ‘Het is lekker als je er flink wat kwark bij doet’.

aubergine
tomaten
knoflook
(zonnebloem)olie
zout
kwark
(paprikapoeder)
(blaadjes munt)

Verhit de olie. Snijd de aubergine in plakken en bak deze (zonder of met schil) bruin. Laat de olie eraf druipen.
Snijd de tomaten in plakjes. Bak ze eventjes en leg de plakjes tomaat op de aubergine.
Doe een deksel op de pan en laat alles 5 tot 10 min. zachtjes stoven.
Doe knoflook en zout door de kwark en maak het met een beetje water vloeibaar.
Lag op een bord een flinke lepel kwark, schep daarop de aubergine en garneer het geheel met paprikapoeder en/of blaadjes munt.
‘Wij eten er brood bij’, zegt kok Aziz. ‘Liefst chapati. Dat brood is bij ons zo groot als een karrenwiel.’

4 personen

land : Afghanistan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Gastvrijheid met een snufje heimwee : Vluchtelingen, restaurants en recepten / Christel Jansen

Geen opmerkingen: