zaterdag 6 december 2008

Bloemkool met uien en tomaten (Pakistan)

BLOEMKOOL MET UIEN EN TOMATEN

1 middelgrote grof gehakte ui
4 grof gehakte teentjes knoflook
stukje grof gehakte verse gember van 5 cm
1 grote gewassen bloemkool, in roosjes
1 dl olie
1 theelepel geelwortelpoeder
400 g grof gehakte tomaten uit blik
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ontpitte, gesnipperde groene peper
4 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels garam masala
zout (naar smaak)
1 eetlepel citroensap

Pureer ui, knoflook en gember met 4 eetlepels water in een keukenmachine tot een gladde dikke pasta. Leg deze met de geelwortel in een braadpan. Fruit al roerend 5 minuten. Om aanzetten te voorkomen af en toe een eetlepel warm water toevoegen. Voeg vervolgens de tomaten, peterselie en groene peper toe en fruit al roerend 5 minuten, daarbij ook weer wat warm water toevoegend om aanzetten te voorkomen. Voeg nu de bloemkoolroosjes, koriander, komijn, garam masala, zout en citroensap toe en roer 1 minuut. Voeg tenslotte 4 eetlepels warm water toe, roer, sluit af met een deksel, draai het vuur laag en kook de bloemkool zachtjes tot de roosjes gaar zijn. Dit duurt 35 - 45 minuten afhankelijk hoe dicht opeengepakt de bloemkoolroosjes op hun stelen zitten.
Variatie: De ui, knoflook en tomaten kunnen ook weggelaten worden, terwijl men verder het recept volgt. De gembersmaak komt dan sterker naar voren, zodat een ander bloemkoolgerecht verkregen wordt. Het verdient dan aanbeveling de hoeveelheid peterselie te verviervoudigen.

6 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: