zaterdag 6 december 2008

Pakistaanse tomatensla (Pakistan)

PAKISTAANSE TOMATENSLA

4 grote vleestomaten
2 grote uien
1 teen knoflook
¼ liter kefir
1 eetlepel citroensap
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
1 theelepel palmsuiker

Dompel de tomaten 10 seconden in heet water, ontvel ze en snijd ze in plakken.
Leg die op een platte schaal.
Schil de uien, snijd ze in ringen en leg deze op de plakken tomaat.
Schil de knoflook en pers deze uit in een kom.
Voeg de kefir, citroensap, komijn, peper, zout en suiker toe.
Roer deze dressing glad en schenk hem over de tomaat en ui.
Zet de schaal vóór het serveren minstens 2 uur in de koelkast.

3 - 4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : salade

bron : De oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: