zaterdag 6 december 2008

Began adjar (Pakistan)

BEGAN ADJAR (AUBERGINE IN ‘PICKLE’-STIJL)

500 gram aubergine, in plakken van 1 tot 2 centimeter dik
½ deciliter plantaardige olie
1 theelepel anijszaad
2 theelepels venkelzaad
1 theelepel karwijzaad
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel geelwortelpoeder
1 theelepel cayennepeper
6 teentjes knoflook
stukje verse grofgehakte gember van 3 centimeter
1 blik tomaten van circa 400 gram
1 deciliter water
1 eetlepel gehakte peterselie

Maak een pasta van de knoflook, gember en water in een keukenmachine. Besprenkel de aubergines met wat olie en verhit ze 20 minuten onder de grill. Keer de plakjes om, besprenkel ze en grilleer ze nog 15 minuten. Verhit ½ dl olie in een braad- of hapjespan en fruit hierin venkel, anijs, karwij, komijn, geelwortel en cayennepeper gedurende 2 - 3 minuten. Draai het vuur wat lager en voeg al roerend de knoflook-gemberpasta toe.
Blijf nog 1 - 2 minuten roeren en voeg dan de stukjes gehakte tomaten met vocht en 1 deciliter water toe en leg de aubergineplakjes terug in de pan. Leg het deksel op de pan. Draai het vuur zo laag mogelijk en laat 30 - 40 minuten sudderen, schud de pan af en toe voorzichtig.
Bestrooi met peterselie en het gerecht is gereed.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: