zaterdag 6 december 2008

Pikante slasaus (Pakistan)

PIKANTE SLASAUS

½ ui
1 teen knoflook
4 eetlepels Franse kwark
1½ eetlepel maïs- of saffloerolie
1 afgestreken theelepel Franse mosterd
2 theelepels appelazijn
1 eetlepel tomatenketchup
snufje komijn
3 theelepels basterdsuiker
½ eetlepel sesamzaad

Schil ui en knoflook en hak ze heel fijn.
Vermeng hiermee in een kommetje de Franse kwark (heel jonge kaas).
Voeg achtereenvolgens maïs- of saffloerolie toe, Franse mosterd, appelazijn, tomatenketchup, komijn, suiker en sesamzaad.
Roer goed dooreen tot een egale saus is ontstaan. Heel lekker bij allerlei groene salades.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : saus

bron : De oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: