zaterdag 6 december 2008

Palak ka baghara salan (Pakistan)

PALAK KA BAGHARA SALAN (SPINAZIE MET CHILIPEPER)

Pakistan haalde in 1995 de voorpagina in vele landen vanwege het schitterende huwelijksfeest van Imran Khan, de playboy-cricketspeler die de politiek was ingegaan, en de Engelse Jemima Goldsmith. De wereld hoorde heel wat minder over de langdurige etnische schermutselingen in Karachi - of over de ongeveer drie miljoen Afghaanse vluchtelingen die nog steeds in Pakistan wonen.
Meer dan 50 procent van de werkende bevolking van Pakistan haalt haar belangrijkste inkomsten uit de landbouw. Men verbouwt er tarwe, rijst en maïs, maar ook peulvruchten, fruit en groenten.

2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel fijngehakte verse gemberwortel
olie
1 ui, in dunne ringen gesneden
1 groene chilipeper, van de zaadjes ontdaan en in dunne ringen gesneden
½ theelepel kurkuma
zout
1 kilo spinazie, fijngehakt
water

Stamp de knoflook met de gemberwortel tot er een dikke pasta ontstaat.
Verhit de olie en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de knoflookpasta toe en fruit alles nog 1 minuut.
Roer de chili door het uienmengsel en fruit het geheel nog 30 seconden.
Breng het mengsel op smaak met de kurkuma en wat zout, roer alles door en voeg de spinazie toe. Schep de inhoud van de pan goed om, doe een scheutje water erbij en dek de pan af. Smoor de spinazie op een lage warmtebron tot het gaar en droog is en dien direct op.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Verandering van spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells

Geen opmerkingen: