zaterdag 6 december 2008

Began bhartha (Pakistan)

BEGAN BHARTHA (GEROOSTERDE AUBERGINE)

1 grote aubergine
1 grote ui
stukje verse grofgehakte gember van 3 centimeter
1 ontpitte, fijngehakte groene chilipeper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 tomaten, in stukjes
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olie
1 eetlepel geelwortel
zout (naar smaak)
1 eetlepel citroensap
2 theelepels garam masala

Steek de aubergine aan een spit en draai hem rond in de elektrische grill tot de paarse schil er zwartgeblakerd uitziet, en het binnenste zacht is. Dit duurt 20 - 25 minuten.
Laat de aubergine voorzichtig op onderliggend aluminiumfolie zakken en spoel de zwarte flarden weg onder en straal koud water; pel wat er nog aan schil over is en hak de vrucht in stukken.
Pureer de ui, gember en knoflook met 3 eetlepels water in een keukenmachine. Verhit de olie in een braadpan en giet de pasta en de geelwortel erbij. Fruit al roerend nog circa 5 minuten. Voeg dan de groene peper, de peterselie en na 1 minuut de stukjes tomaat toe.
Draai het vuur laag en kook 10 minuten, af en toe roerend. Voeg daarna de aubergine toe en kook nog 15 minuten, weer af en toe roerend. Voeg ten slotte gram masala, zout en citroensap toe en serveer dit groentegerecht met chapati’s of poeri’s.

2 - 3 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: