SHAHI PIECE (GEBAKKEN BROOD MET NOTEN)
4 el pistachenootjes
½ hele kardamomzaad
3 eieren
1¼ dl melk
250 g suiker
± 6 el ghee (geklaarde boter)*
12 sneetjes (oud) wittebrood
2 el geschaafde amandelen
* Te koop in toko’s, Indiase/Pakistaanse of Turkse winkels. U kunt ook olie of boter gebruiken.
Pistachenootjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Pistachenootjes pellen en overlangs in plakjes snijden. Kardamom pellen. In vijzel kardamom fijnstampen.
In kom eieren met melk loskloppen. 125 g suiker erdoor roeren. In grote koekenpan ± 3 el ghee verhitten. Brood één voor één door eimengsel wentelen, beetje laten uitdruipen. In ghee in ± 2 min. aan beide kanten goudbruin bakken. Op schaal leggen. Op zelfde manier rest van brood bakken, telkens klontje ghee toevoegen. Intussen in steelpan ¾ dl water en 125 g suiker roeren. Op matig vuur in ± 5 min. tot dunne suikerstroop koken. Kardamom erdoor roeren. Suikerstroop over brood schenken. Pistachenootjes en amandelschaafsel erover strooien.
Dit gerecht is zowel lauw als koud heel lekker.
6 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
land : Pakistan
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip januari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten