AARDAPPELEN MET MOSTERD
In het zuiden van Nepal ligt Lumbini - de geboorteplaats van Gautama Boeddha - waar archeologische bewijzen zijn gevonden van een vroege boeddhistische invloed in het land, waaronder een beroemde zuil en diverse tempels. Schrik niet van de hoeveelheid mosterdpoeder: de scherpte ervan wordt afgezwakt door de olie en de vrij zachte smaak van de aardappelen. Dit heerlijke gerecht is erg snel en eenvoudig klaar te maken.
450 g aardappelen, in blokjes gesneden
½ rode chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
1 eetlepel mosterdpoeder
sap van 1 citroen
2 eetlepels olie
zout
Kook de aardappelen eerst in kokend water in 10 - 15 minuten gaar.
Maak ondertussen een dressing van alle andere ingrediënten.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze over in een dienschaal. Giet de dressing eroverheen, schep alles goed om en dien het gerecht op.
2 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
land : Nepal
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
zaterdag 6 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten