THEEKI BEGAN BRINJAL (GEVULDE AUBERGINE)
1 grote aubergine
2 grote of 4 kleine gehakte champignons
1 fijngesneden ontvelde tomaat
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel rijst
2 eetlepels gehakt
1 kleine gehakte ui
1 uitgeperst teentje knoflook
½ theelepel geelwortel
¼ theelepel hete kerriepoeder
1 mespunt zwarte peper
½ theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel olie
Kook de aubergine ongeveer 3 minuten in water. Laat even afkoelen, snijd dan aan beide uiteinden een kapje af en hol de aubergine uit waarbij U een wand overhoudt van circa 2 centimeter. Dit kan het beste gedaan worden met en recht en een krom grapefruitmesje.
Hak het vruchtvlees fijn en meng met de rest van de ingrediënten, behalve de olie. Fruit dit mengsel al roerend in 1 eetlepel olie in een braad- of hapjespan circa 5 minuten. Vul de aubergine met dit mengsel en bevestig de kapjes op de uiteinden met behulp van houten tandenstokers. Smeer de aubergine in met olie en plaats op een bakblik in de oven op 150°C (stand 3) gedurende 30 - 40 minuten.
2 - 3 personen
land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten