BLOEMKOOL-AARDAPPELGERECHT
500 g bloemkool in roosjes
250 g halfgaar gekookte aardappels, in blokjes
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
½ theelepel rode (chili- of cayenne-)peper
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel geelwortel
1 eetlepel kerriepoeder (naar smaak)
1 ontpitte, gehakte groene chilipeper
¾ dl olie
2 theelepels komijnzaad
Leg de bloemkoolroosjes ½ uur in koud water. Snijd de aardappel in blokjes van dezelfde grootte als de bloemkoolroosjes. Maak een mengsel van komijn, koriander, rode en zwarte peper, geelwortel en kerriepoeder. Neem een wijde pan, liefst met ronde bodem en bak het komijnzaad ½ minuut in de sterk verhitte olie. Voeg daar de inmiddels uitgelekte en drooggedepte bloemkool 4 - 5 minuten bij. Draai de vlam lager en voeg het specerijenmengsel met de groene chilipeper toe; laat onder af en toe roeren het mengsel 5 minuten zacht meefruiten. Voeg daarna de aardappelen toe en laat nog even sudderen tot deze goed gaar zijn. Schud de pan geregeld, maar zorg er voor dat de aardappelen niet verkruimelen.
3 - 4 personen
land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
zaterdag 6 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten