WORST-KAASSALADE MET AUGURK
100 gram jonge kaas
3 plakken boterhamworst à 50 gram
3 plakken jachtworst à 50 gram
3 augurken
1 appel
4 eetlepel olie
3 eetlepel (appel)azijn
1 theelepel karwijzaad
zout
peper
1 toefje peterselie
Kaas in blokjes snijden. Boterhamworst en jachtworst in reepjes snijden. Augurken in plakjes snijden. Appel schillen en klokhuis verwijderen. In blokjes snijden. In kom doen: olie, azijn, karwijzaad, zout en peper. Tot sausje roeren. Erdoor scheppen: kaas, worst, augurk en appel. Tot gebruik in koelkast zetten.
Salade nogmaals omscheppen. Garneren met toefje peterselie.
Groentetip: doperwten.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip juli 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten