PANIR SEEKH KEBAB
1 kilogram panir, geraspt
2 eetlepels groene chilipepers, fijngesneden
2 uien, geraspt
1 eetlepel gemberpoeder
2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
2 theelepels gemalen zwarte peper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel rode chilipoeder
zout naar smaak
4 eetlepels maïzena
gesmolten boter om te bestrijken
Alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, in een kom goed door elkaar kneden.
Het panirmengsel met vochtige handen om pennen drukken en er een kebab van ongeveer 10 - 13 centimeter lengte van vormen, met 5 centimeter ruimte tussen de kebabs.
De oven voorverwarmen tot 150°C of een houtskoolvuur opwarmen en de kebabs op een rooster 10 - 15 minuten bakken. Regelmatig bestrijken met gesmolten boter. Dan direct serveren.
Serveer de kebabs warm en geef en een salade en/of munt chutney bij.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 - 15 minuten
gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Indiaas : Voor het bereiden van authentieke regionale gerechten vol van smaak en kruidig-pikant / Anne Sheasby
maandag 29 april 2019
Panir Dahi ke Kebab (India)
PANIR DAHI KE KEBAB
500 gram panir, fijngeraspt
½ theelepel gemalen kardemom
2 theelepels garam masala
1 theelepel groene chilipeper, fijngesneden
2 theelepels verse koriander, fijngesneden
½ theelepel foeliepoeder
100 gram uien, fijngesnipperd
zout naar smaak
1 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel gele of rode chilipoeder
400 gram yoghurt
55 gram kikkererwtenmeel of maïzena
1 eiwit, kort losgeklopt
100 gram sesamzaad
100 milliliter plantaardige olie
Alle ingrediënten, behalve het kikkererwtenmeel of de maïzena, eiwit, sesamzaad en olie, in een kom met een houten lepel goed mengen en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens het kikkererwtenmeel of de maïzena toevoegen en het geheel 2 minuten goed mengen.
De massa in 20 gelijke porties verdelen en er met de palmen van uw hand ballen van vormen. De ballen licht indrukken om er koekjes van 4 centimeter van te vormen. De koekjes 20 minuten in de koelkast zetten. Elk koekje door het losgeklopte eiwit rollen en bestrooien met sesamzaad.
De olie verhitten in een diepe pan of wok (karai) en de koekjes knapperig en bruin bakken. De koekjes kunnen eventueel ook in een koekenpan met een antiaanbaklaag gebakken worden. Deze panirkoekjes heet opdienen.
Serveer hierbij plakjes komkommer, tomaat, ui en verse munt chutney.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten
gebied : India
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Indiaas : Voor het bereiden van authentieke regionale gerechten vol van smaak en kruidig-pikant / Anne Sheasby
500 gram panir, fijngeraspt
½ theelepel gemalen kardemom
2 theelepels garam masala
1 theelepel groene chilipeper, fijngesneden
2 theelepels verse koriander, fijngesneden
½ theelepel foeliepoeder
100 gram uien, fijngesnipperd
zout naar smaak
1 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel gele of rode chilipoeder
400 gram yoghurt
55 gram kikkererwtenmeel of maïzena
1 eiwit, kort losgeklopt
100 gram sesamzaad
100 milliliter plantaardige olie
Alle ingrediënten, behalve het kikkererwtenmeel of de maïzena, eiwit, sesamzaad en olie, in een kom met een houten lepel goed mengen en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens het kikkererwtenmeel of de maïzena toevoegen en het geheel 2 minuten goed mengen.
De massa in 20 gelijke porties verdelen en er met de palmen van uw hand ballen van vormen. De ballen licht indrukken om er koekjes van 4 centimeter van te vormen. De koekjes 20 minuten in de koelkast zetten. Elk koekje door het losgeklopte eiwit rollen en bestrooien met sesamzaad.
De olie verhitten in een diepe pan of wok (karai) en de koekjes knapperig en bruin bakken. De koekjes kunnen eventueel ook in een koekenpan met een antiaanbaklaag gebakken worden. Deze panirkoekjes heet opdienen.
Serveer hierbij plakjes komkommer, tomaat, ui en verse munt chutney.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten
gebied : India
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Indiaas : Voor het bereiden van authentieke regionale gerechten vol van smaak en kruidig-pikant / Anne Sheasby
Abonneren op:
Posts (Atom)