woensdag 10 april 2013

Gewokte bloemkool met rode curry (Azië)

GEWOKTE BLOEMKOOL MET RODE CURRY

300 gram sperziebonen, schoongemaakt
300 gram bloemkool, in kleine roosjes
3 eetlepels rijstolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels rode currypasta
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 limoen, schoongeboend


Snijd de sperziebonen in schuine stukken. Kook samen met de bloemkool 3 minuten. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en currypasta 1 minuut. Voeg de groenten toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de sojasaus toe. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schep het rasp en 2 eetlepels sap door de groenten. Voeg naar smaak meer sap toe. Serveer direct. Lekker met pandanrijst en vegetarische groenteballetjes.

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande april 2013