MOSSELEN GEKOOKT IN WITBIER
1 prei
100 gram wortel
2 takjes verse tijm
2 kilogram verse mosselen
2 deciliter wit bier
1 deciliter slagroom
2 theelepels dragonmosterd
allesbinder
Maak de prei en wortel schoon. Snijd de prei in ringen, de wortel in plakjes en leg ze op de bodem van een grote pan. Strooi de tijm erover. Boen de mosselen schoon onder koud water. Gooi kapotte mosselen en mosselen die niet dichtgaan weg. Leg de mosselen op de groente.
Schenk het bier over de mosselen. Kook de mosselen in 8 minuten gaar. Schep de mosselen in een schaal. Schep de groenten erover en houd ze warm. Kook het vocht op hoog vuur tot de helft in. Roer de slagroom en de mosterd erdoor en kook nog 2 minuten in. Bind de saus bij met allesbinder. Geef de saus apart bij de mosselen.
Lekker met Franse frietjes en wortelsalade.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Menu 2 november 1994
woensdag 16 november 2016
Taco's gevuld met kalkoen
TACO’S GEVULD MET KALKOEN
6 tacoschelpen
1 kalkoenfilet (200 gram)
25 gram boter of margarine
1 gesnipperde ui
1 eetlepel tacokruiden
¼ krop ijsbergsla
2 tomaten
geraspte belegen kaas
Mexicaanse saus
Verwarm 6 tacoschelpen in de oven volgens gebruiksaanwijzing. Snijd intussen 1 kalkoenfilet (200 gram) in smalle reepjes. Verhit in een pan 25 gram boter of margarine en bak de kalkoenreepjes met 1 gesnipperde ui en 1 eetlepel tacokruiden in 5 minuten gaar. Snijd ¼ krop ijsbergsla in smalle reepjes, wassen en goed uitslaan. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes. Schep de sla, tomaat en kalkoen in de tacoschelpen en geef er geraspte belegen kaas en Mexicaanse saus bij.
2 personen
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande november 1994
6 tacoschelpen
1 kalkoenfilet (200 gram)
25 gram boter of margarine
1 gesnipperde ui
1 eetlepel tacokruiden
¼ krop ijsbergsla
2 tomaten
geraspte belegen kaas
Mexicaanse saus
Verwarm 6 tacoschelpen in de oven volgens gebruiksaanwijzing. Snijd intussen 1 kalkoenfilet (200 gram) in smalle reepjes. Verhit in een pan 25 gram boter of margarine en bak de kalkoenreepjes met 1 gesnipperde ui en 1 eetlepel tacokruiden in 5 minuten gaar. Snijd ¼ krop ijsbergsla in smalle reepjes, wassen en goed uitslaan. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes. Schep de sla, tomaat en kalkoen in de tacoschelpen en geef er geraspte belegen kaas en Mexicaanse saus bij.
2 personen
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande november 1994
Kalkoenfilet met sojasaus
KALKOENFILET MET SOJASAUS
1 bosuitje
1 kalkoenfilet (200 gram)
2 eetlepels bloem
2 theelepels Chinese kruiden (McCormick)
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels Chinese sojasaus
2 eetlepels droge sherry
½ eetlepel sesamolie
Bosuitje schoonmaken en in reepjes van 2 centimeter dik snijden. Kalkoen schuin in plakjes van ½ centimeter dik snijden. Op bord bloem strooien. Kalkoenplakjes bestrooien met kruiden en door bloem wentelen. In pan olie verhitten. Kalkoenplakjes in 5 à 10 minuten aan weerszijden bruin en gaar bakken. Uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Sojasaus, sherry en 1 deciliter water toevoegen en aan de kook brengen. Van vuur af sesamolie erdoor roeren. Saus over twee borden verdelen. Kalkoenplakjes er dakpansgewijs in leggen. Garneren met bosuireepjes.
Serveren met rijst en broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande november 1994
1 bosuitje
1 kalkoenfilet (200 gram)
2 eetlepels bloem
2 theelepels Chinese kruiden (McCormick)
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels Chinese sojasaus
2 eetlepels droge sherry
½ eetlepel sesamolie
Bosuitje schoonmaken en in reepjes van 2 centimeter dik snijden. Kalkoen schuin in plakjes van ½ centimeter dik snijden. Op bord bloem strooien. Kalkoenplakjes bestrooien met kruiden en door bloem wentelen. In pan olie verhitten. Kalkoenplakjes in 5 à 10 minuten aan weerszijden bruin en gaar bakken. Uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Sojasaus, sherry en 1 deciliter water toevoegen en aan de kook brengen. Van vuur af sesamolie erdoor roeren. Saus over twee borden verdelen. Kalkoenplakjes er dakpansgewijs in leggen. Garneren met bosuireepjes.
Serveren met rijst en broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande november 1994
Pasteitje met kerrie-kalkoenragout
PASTEITJE MET KERRIE-KALKOENRAGOÛT
4 pasteibakjes
1 kalkoenfilet (175 gram)
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel bakgember
½ theelepel sambal oelek
1 deciliter koffieroom
1 zakje kerriesauspoeder (cup-à-sauce, Royco)
1 takje peterselie
Verwarm 4 pasteibakjes in de oven volgens gebruiksaanwijzing. Snijd 1 kalkoenfilet (175 gram) in stukjes en bestrooi die met zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder. Verhit in een pan 2 eetlepels boter of margarine en bak de kalkoenstukjes in 5 minuten lichtbruin en gaar. Voeg 1 eetlepel bakgember, ½ theelepel sambal oelek, 1 deciliter koffieroom en 1 deciliter water toe en breng het mengsel aan de kook. Roer er 1 zakje kerriesauspoeder (cup-à-sauce, Royco) door. Schep de ragout in en naast de pasteibakjes en knip er 1 takje peterselie boven fijn.
4 personen
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande november 1994
4 pasteibakjes
1 kalkoenfilet (175 gram)
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel bakgember
½ theelepel sambal oelek
1 deciliter koffieroom
1 zakje kerriesauspoeder (cup-à-sauce, Royco)
1 takje peterselie
Verwarm 4 pasteibakjes in de oven volgens gebruiksaanwijzing. Snijd 1 kalkoenfilet (175 gram) in stukjes en bestrooi die met zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder. Verhit in een pan 2 eetlepels boter of margarine en bak de kalkoenstukjes in 5 minuten lichtbruin en gaar. Voeg 1 eetlepel bakgember, ½ theelepel sambal oelek, 1 deciliter koffieroom en 1 deciliter water toe en breng het mengsel aan de kook. Roer er 1 zakje kerriesauspoeder (cup-à-sauce, Royco) door. Schep de ragout in en naast de pasteibakjes en knip er 1 takje peterselie boven fijn.
4 personen
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande november 1994
Kalkoensalade met roquefortsaus en waterkers
KALKOENSALADE MET ROQUEFORTSAUS EN WATERKERS
1 kalkoenfilet (225 gram)
zout
(versgemalen) peper
1 theelepel oregano
25 gram boter of margarine
1 tomaat
50 gram Roquefort
1 bekertje zure room (125 milliliter)
2 eetlepels mayonaise
1 zakje waterkers (75 gram)
Kalkoen in dunne plakjes snijden en bestrooien met zout, peper en oregano. In pan boter verhitten. Kalkoenplakjes in 5 à 6 minuten aan weerszijden bruin en gaar bakken. Laten afkoelen. Intussen tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In kom Roquefort fijnprakken. Zure room en mayonaise erdoor roeren.
Waterkers over vier borden verdelen. kalkoenplakjes erover verdelen. Saus erop scheppen. Blokjes tomaat erover verdelen. Bestrooien met peper. Serveren met geroosterd brood.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande november 1994
1 kalkoenfilet (225 gram)
zout
(versgemalen) peper
1 theelepel oregano
25 gram boter of margarine
1 tomaat
50 gram Roquefort
1 bekertje zure room (125 milliliter)
2 eetlepels mayonaise
1 zakje waterkers (75 gram)
Kalkoen in dunne plakjes snijden en bestrooien met zout, peper en oregano. In pan boter verhitten. Kalkoenplakjes in 5 à 6 minuten aan weerszijden bruin en gaar bakken. Laten afkoelen. Intussen tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In kom Roquefort fijnprakken. Zure room en mayonaise erdoor roeren.
Waterkers over vier borden verdelen. kalkoenplakjes erover verdelen. Saus erop scheppen. Blokjes tomaat erover verdelen. Bestrooien met peper. Serveren met geroosterd brood.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande november 1994
Bisschopswijn
BISSCHOPSWIJN
1 sinaasappel
6 kruidnagels
1 fles droge rode wijn
1 kaneelstokje
75 gram suiker
4 eetlepels cognac of vieux
Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. Kruidnagels in schil van sinaasappel steken. In pan wijn, sinaasappel met kruidnagels en kaneelstokje op zacht vuur verwarmen (niet laten koken) en onafgedekt 1 uur zachtjes laten trekken. Wijnmengsel laten afkoelen.
Wijnmengsel opnieuw zachtjes verwarmen. Sinaasappel met kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Van vuur af suiker aan wijnmengsel toevoegen en al roerend in 1 minuut laten oplossen. Cognac erdoor roeren. Wijnmengsel in hittebestendige hoge glazen schenken. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 65 / 10 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Allerhande november 1994
1 sinaasappel
6 kruidnagels
1 fles droge rode wijn
1 kaneelstokje
75 gram suiker
4 eetlepels cognac of vieux
Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. Kruidnagels in schil van sinaasappel steken. In pan wijn, sinaasappel met kruidnagels en kaneelstokje op zacht vuur verwarmen (niet laten koken) en onafgedekt 1 uur zachtjes laten trekken. Wijnmengsel laten afkoelen.
Wijnmengsel opnieuw zachtjes verwarmen. Sinaasappel met kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Van vuur af suiker aan wijnmengsel toevoegen en al roerend in 1 minuut laten oplossen. Cognac erdoor roeren. Wijnmengsel in hittebestendige hoge glazen schenken. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 65 / 10 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Allerhande november 1994
Abonneren op:
Posts (Atom)