SPAGHETTI MET TOMATENSAUS EN BALLETJES
2 uien
500 gram rundergehakt
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie
1 fles Passato di Pomodoro (750 milliliter)
500 gram volkoren spaghetti
1 zakje geraspte jong belegen kaas (100 gram)
Uien pellen en snipperen. Gehakt op smaak brengen met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en zout en peper. Van gehakt kleine balletjes vormen. In hapjespan olie verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Gehaktballetjes toevoegen en rondom bruinbakken. Tomatensaus in pan schenken en geheel met deksel half op pan nog 10 minuten laten sudderen. Intussen in pan met kokend water spaghetti met zout in 10 - 12 minuten beetgaar koken. Spaghetti in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen. Tomatensaus erop scheppen en geraspte kaas over spaghetti strooien
4 personen
voedingswaarde : 905 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande maart 2003
maandag 28 maart 2016
Indiase kerrieschotel met kip en krieltjes (India)
INDIASE KERRIESCHOTEL MET KIP EN KRIELTJES
1 zak panklare bloemkool (350 gram)
1 zak panklare sperziebonen (250 gram)
1 duopak voorgekookte krieltjes (700 gram)
2 eetlepels olie
500 gram kipfilet in blokjes
1 pot Indiase roerbaksaus kerrie (520 gram)
50 gram rozijnen
1 zakje verse koriander (15 gram)
Bloemkoolroosjes indien nodig kleiner snijden. In pan met ruim water sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in 10 minuten beetgaar koken. Krieltjes verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten. Kipblokjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Kerriesaus, rozijnen en krieltjes door kip scheppen. Saus 5 minuten verwarmen. Groenten afgieten en overdoen in schaal. Kerriesaus erover scheppen en garneren met koriander.
4 personen
voedingswaarde : 570 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande maart 2003
1 zak panklare bloemkool (350 gram)
1 zak panklare sperziebonen (250 gram)
1 duopak voorgekookte krieltjes (700 gram)
2 eetlepels olie
500 gram kipfilet in blokjes
1 pot Indiase roerbaksaus kerrie (520 gram)
50 gram rozijnen
1 zakje verse koriander (15 gram)
Bloemkoolroosjes indien nodig kleiner snijden. In pan met ruim water sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in 10 minuten beetgaar koken. Krieltjes verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten. Kipblokjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Kerriesaus, rozijnen en krieltjes door kip scheppen. Saus 5 minuten verwarmen. Groenten afgieten en overdoen in schaal. Kerriesaus erover scheppen en garneren met koriander.
4 personen
voedingswaarde : 570 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande maart 2003
Abonneren op:
Posts (Atom)