vrijdag 25 januari 2019

Biefstuk met ananas en spek

BIEFSTUK MET ANANAS EN SPEK

4 schijven verse ananas
½ theelepel gemberpoeder
75 gram boter of margarine
4 biefstukken à 100 gram
zout
versgemalen peper
4 plakjes katenspek
4 rode cocktailkersjes
½ bakje tuinkers


Ananas schillen en bestrooien met gemberpoeder.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Biefstukjes aan elke zijde in 2 minuten bruin bakken. Op warme schaal leggen. Bestrooien met zout en peper. In bakvet ananas en spek snel aan beide zijden bruin bakken. Ananas op biefstuk leggen. Plakjes spek oprollen en samen met kersje aan cocktailprikker steken. In ananas steken. Garneren met tuinkers.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip januari 1980

Sharonfruit-kiwisalade

SHARONFRUIT-KIWISALADE

3 stevige sharonvruchten
2 kiwi’s
1 kleine citroen of limoen
1 eetlepel tropische limonadesiroop
(citroenmelisse)


Sharonfruit in plakken snijden. Kiwi’s schillen en in plakjes snijden. Citroen uitpersen. Sap en siroop door elkaar roeren. Op 4 bordjes sharonfruit en kiwi rangschikken. Sausje erover schenken. (Garneren met blaadjes citroenmelisse.)

4 personen

voedingswaarde : 070 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair januari 1994, Lekker-lijnen magazine