BIEFSTUK MET ANANAS EN SPEK
4 schijven verse ananas
½ theelepel gemberpoeder
75 gram boter of margarine
4 biefstukken à 100 gram
zout
versgemalen peper
4 plakjes katenspek
4 rode cocktailkersjes
½ bakje tuinkers
Ananas schillen en bestrooien met gemberpoeder.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Biefstukjes aan elke zijde in 2 minuten bruin bakken. Op warme schaal leggen. Bestrooien met zout en peper. In bakvet ananas en spek snel aan beide zijden bruin bakken. Ananas op biefstuk leggen. Plakjes spek oprollen en samen met kersje aan cocktailprikker steken. In ananas steken. Garneren met tuinkers.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip januari 1980
vrijdag 25 januari 2019
Sharonfruit-kiwisalade
SHARONFRUIT-KIWISALADE
3 stevige sharonvruchten
2 kiwi’s
1 kleine citroen of limoen
1 eetlepel tropische limonadesiroop
(citroenmelisse)
Sharonfruit in plakken snijden. Kiwi’s schillen en in plakjes snijden. Citroen uitpersen. Sap en siroop door elkaar roeren. Op 4 bordjes sharonfruit en kiwi rangschikken. Sausje erover schenken. (Garneren met blaadjes citroenmelisse.)
4 personen
voedingswaarde : 070 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair januari 1994, Lekker-lijnen magazine
3 stevige sharonvruchten
2 kiwi’s
1 kleine citroen of limoen
1 eetlepel tropische limonadesiroop
(citroenmelisse)
Sharonfruit in plakken snijden. Kiwi’s schillen en in plakjes snijden. Citroen uitpersen. Sap en siroop door elkaar roeren. Op 4 bordjes sharonfruit en kiwi rangschikken. Sausje erover schenken. (Garneren met blaadjes citroenmelisse.)
4 personen
voedingswaarde : 070 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair januari 1994, Lekker-lijnen magazine
Abonneren op:
Posts (Atom)