donderdag 23 augustus 2018

Salsa Verde (Spanje)

SALSA VERDE (GROENE SAUS)

3 bosjes peterselie
2 deciliter (olijf)olie
1 mespuntje zout


Peterselie zeer fijn hakken. Onder gestaag roeren, olie bijvoegen en met zout op smaak brengen. Dit gaat prima in uw mixer.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : saus

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Patatas Cocidas al Vapor (Spanje)

PATATAS COCIDAS AL VAPOR (STOOMAARDAPPELS)

1 kilogram nieuwe aardappels
zout
70 gram boter


Aardappeltjes krabben, in een goed sluitende pan (bijvoorbeeld hogedrukpan) doen, water opgieten, boter en zout toevoegen, goed afsluiten en gaarkoken.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : aardappelgerecht

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Patatas con Mantequilla (Spanje)

PATATAS CON MANTEQUILLA (BOTER-AARDAPPELS)

750 gram krielaardappeltjes
zout
70 gram boter
1 bosje peterselie


Gekrabde krielen in zout water gaarkoken. Uit laten lekken, nog warm met gesmolten boter begieten en met fijngehakte peterselie bestrooien.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : aardappelgerecht

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Sopa de Ajo con Uvas (Spanje)

SOPA DE AJO CON UVAS (KNOFLOOKSOEP MET WIJNDRUIVEN)

3 eetlepels gepelde, geraspte amandelen
3 eetlepels (olijf)olie
400 gram druiven
5 eetlepels broodkruim
1 liter water
zout
3 teentjes knoflook
azijn naar smaak


Knoflookteentjes fijn drukken, met de geraspte amandelen, wittebroodkruim en zout goed vermengen en dan grondig met de olie mengen. Azijn en koud water bijvoegen en met de gesneden en ontpitte druiven daarna flink omroeren. In de koelkast zetten en ijskoud serveren.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : soep

bron : De Spaanse keuken Maria Horváth