SALSA VERDE (GROENE SAUS)
3 bosjes peterselie
2 deciliter (olijf)olie
1 mespuntje zout
Peterselie zeer fijn hakken. Onder gestaag roeren, olie bijvoegen en met zout op smaak brengen. Dit gaat prima in uw mixer.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : saus
bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth
donderdag 23 augustus 2018
Patatas Cocidas al Vapor (Spanje)
PATATAS COCIDAS AL VAPOR (STOOMAARDAPPELS)
1 kilogram nieuwe aardappels
zout
70 gram boter
Aardappeltjes krabben, in een goed sluitende pan (bijvoorbeeld hogedrukpan) doen, water opgieten, boter en zout toevoegen, goed afsluiten en gaarkoken.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : aardappelgerecht
bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth
1 kilogram nieuwe aardappels
zout
70 gram boter
Aardappeltjes krabben, in een goed sluitende pan (bijvoorbeeld hogedrukpan) doen, water opgieten, boter en zout toevoegen, goed afsluiten en gaarkoken.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : aardappelgerecht
bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth
Patatas con Mantequilla (Spanje)
PATATAS CON MANTEQUILLA (BOTER-AARDAPPELS)
750 gram krielaardappeltjes
zout
70 gram boter
1 bosje peterselie
Gekrabde krielen in zout water gaarkoken. Uit laten lekken, nog warm met gesmolten boter begieten en met fijngehakte peterselie bestrooien.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : aardappelgerecht
bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth
750 gram krielaardappeltjes
zout
70 gram boter
1 bosje peterselie
Gekrabde krielen in zout water gaarkoken. Uit laten lekken, nog warm met gesmolten boter begieten en met fijngehakte peterselie bestrooien.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : aardappelgerecht
bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth
Sopa de Ajo con Uvas (Spanje)
SOPA DE AJO CON UVAS (KNOFLOOKSOEP MET WIJNDRUIVEN)
3 eetlepels gepelde, geraspte amandelen
3 eetlepels (olijf)olie
400 gram druiven
5 eetlepels broodkruim
1 liter water
zout
3 teentjes knoflook
azijn naar smaak
Knoflookteentjes fijn drukken, met de geraspte amandelen, wittebroodkruim en zout goed vermengen en dan grondig met de olie mengen. Azijn en koud water bijvoegen en met de gesneden en ontpitte druiven daarna flink omroeren. In de koelkast zetten en ijskoud serveren.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : soep
bron : De Spaanse keuken Maria Horváth
3 eetlepels gepelde, geraspte amandelen
3 eetlepels (olijf)olie
400 gram druiven
5 eetlepels broodkruim
1 liter water
zout
3 teentjes knoflook
azijn naar smaak
Knoflookteentjes fijn drukken, met de geraspte amandelen, wittebroodkruim en zout goed vermengen en dan grondig met de olie mengen. Azijn en koud water bijvoegen en met de gesneden en ontpitte druiven daarna flink omroeren. In de koelkast zetten en ijskoud serveren.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : soep
bron : De Spaanse keuken Maria Horváth
Abonneren op:
Posts (Atom)