vrijdag 20 januari 2017

Enchiladas de Mole (Mexico)

ENCHILADAS DE MOLE (ENCHILADAS MET MOLE-SAUS)

8 Tortillas de Mais
maisolie om in te bakken
300 milliliter Mole-saus
450 gram belegen kaas, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd


Doop elke tortilla 5 tellen in een pan met hete olie, of tot hij zacht is. Laat elke tortilla even uitlekken en doop hem dan meteen kort in de mole-saus. Schil circa 25 gram kaas op elke tortilla en strooi daar wat ui over. Rol de tortilla’s stevig op en leg ze met de vouwrand onder strak naast elkaar in een passende ovenschaal. Dek de enchiladas in de schotel af met de rest van de saus en de ui. Strooi daar de rest van de kaas over en zet de schotel dan 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Neem als de mole-saus kip bevat het vlees uit de saus. Gebruik de saus om te dippen en doe de kip bij de enchiladas met de kaas en ui. Garneer met het geroosterde sesamzaad.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel

Salsa de Tomate (Mexico)

SALSA DE TOMATE (TOMATENSAUS)

1 eetlepel maisolie
¼ middelgrote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, uit de knijper
225 gram tomaten uit blik
1 theelepel oregano
1 jalapeño peper of Spaanse peper, ontzaad en gehakt (desgewenst)
zout
peper


Verhit de olie in een zware pan. Fruit er de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in tot de ui goudgeel is. Voeg de tomaten toe. Roer alles om en breek de tomaten met de lepel in stukjes. Doe er dan de rest van de ingrediënten bij. Laat de saus zonder deksel op de pan 15 minuten sudderen. Gebruik naar believen.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel

Chiles Rellenos de Queso (Mexico)

CHILES RELLENOS DE QUESO (MET KAAS GEVULDE CHILIPEPERS)

8 ingemaakte groene chilipepers, uitgelekt
200 gram belegen boerenkaas
2 eieren, gesplitst
50 gram patentbloem
maisolie om in te bakken
Salsa de Tomate


Kies 8 hele, gave chilipepers uit. Snij de kaas in repen die zo lang als de chilipepers zijn. Leg in elke peper een reep kaas en vouw dan de pepers dicht. Zet de peper zonodig met een cocktailprikker vast.
Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers stevig en vouw ze dan door het eiwit. Strooi de bloem uit op een groot bord of een stuk papier. Verhit een pan met olie tot een blokje brood van 2 centimeter en in 1 minuut bruin in bakt. Haal elke chilipeper door de bloem en dan door het eimengsel. Bak ze goudbruin.
Geef per persoon 2 chilipepers, met een kommetje Salsa de Tomate om in te dippen.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel