zaterdag 7 september 2024

Poke Bowl mit Seeforelle (Wenen, Oostenrijk)

POKE BOWL MIT SEEFORELLE (POKÉ BOWL MET FOREL)

400 gram zalmforelfilets, zonder huid
2 bosuitjes
4 radijsjes
1 avocado
100 gram ijskruid (of lamsoor)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel arachideolie
250 milliliter frituurolie
100 gram wilde rijst
zout
4 eetlepels kimchi
1 theelepel zwart sesamzaad


Was de zalmforelfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes van 1 x 1 centimeter.
Maak de bosuitjes schoon en blancheer ze kort in kokend water. Koel af in koud water en laat ze uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was het ijskruid, schud droog en pluk de blaadjes los. Meng het citroensap, de sojasaus en de arachideolie tot een dressing.
Verhit de frituurolie tot 200°C en frituur de wilde rijst kort tot de korrels poffen. Schep ze met een schuimspaan uit de frituurolie, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
Besprenkel de forel, de bosuitjes, de plakjes radijs, de avocado en het ijskruid met de dressing. Serveer met de kimchi en de rijst en bestrooi met het sesamzaad

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Restaurant Die Liebe, in Recepten uit Wenen / Antonia Kögl

Saiblingsfilet mit Steinpilzen & Gnocchi (Wenen, Oostenrijk)

SAIBLINGSFILET MIT STEINPILZEN & GNOCCHI (ZALMFOREL MET EEKHOORNTJESBROOD & GNOCCHI)

1 ui
1 teentje knoflook
boter
5 rijpe tomaten
100 gram eekhoorntjesbrood, in stukjes
zout
500 milliliter groentebouillon
4 zalmforelfilets zonder huid van 180 gram elk
300 gram aardappels
80 gram tarwebloem
1 eidooier
8 stuks eekhoorntjesbrood
150 gram jonge bladspinazie
peper


Pel voor de tomatenfond de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en bak de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Was de tomaten, verwijder de steeltjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de pan. Voeg ook de stukjes eekhoorntjesbrood toe, breng op smaak met zout en laat 5 minuten bakken. Schenk de groentebouillon erbij en laat 30 minuten zachtjes koken. Zeef de fond.
Verwarm voor de vis de oven voor tot 80°C. Was de zalmforelfilets, dep ze droog, breng op smaak met zout en leg ze in een met boter ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten garen in de oven.
Schil intussen voor de gnocchi de aardappels en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappels af en pureer ze met een roerzeef. Voeg de tarwebloem en de eidooier toe en kneed goed. Rol van de puree worsten met een diameter van 1 centimeter. Snijd de worsten diagonaal in stukken, maak de randen een beetje rond en druk er met de tanden van een vork een patroon in. Kook de gnocchi gaar in gezouten water, tot ze drijven. Laat in koud water schrikken en giet af.
Snijd voor het serveren het eekhoorntjesbrood in stukken en bak ze in boter goudbruin. Voeg 200 milliliter van de tomatenfond toe en breng aan de kook. Was de bladspinazie, schud droof en voeg toe aan de pan, samen met de gnocchi. Warm op en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de zalmforel met de gevulde tomatenfond en de gnocchi in diepe borden.

4 personen

bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Restaurant Freyenstein, in Recepten uit Wenen / Antonia Kögl

Saibling mit Radieschen, Gewürztagetes & Tomaten (Wenen, Oostenrijk)

SAIBLING MIT RADIESCHEN, GEWÜRZTAGETES & TOMATEN (ZALMFOREL MET RADIJS, AFRIKAANTJES & TOMATEN)

1 kilogram tomaten
250 gram watermeloen
2 eetlepels dashipoeder
2 eetlepels lijnzaadolie
1 onbespoten limoen
4 zalmforelfilets van elk 100 gram
zout
4 eetlepels limoenolie
1 bosje radijsjes
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
afrikaantjes of andere eetbare bloemen


Snijd voor het tomatensap de tomaten en de watermeloen in stukken en pers ze in een sapcentrifuge. Breng het sap aan de kook en laat iets inkoken. Schenk door een fijne zeef en breng op smaak met het dashipoeder en de lijnzaadolie.
Was voor de vistartaar de limoen onder heet water en rasp de schil fijn. Was de zalmforelfilets, dep droog en snijd ze in kleine tukjes. Meng een beetje zout met de limoenolie en de limoenschil en meng door de vis. Schik de stukjes gemarineerde vis met behulp van een serveerring in kommen of op borden.
Maak voor de radijsjes de radijsjes schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes. Meng de witte-wijnazijn, de olijfolie en een snufje zout en meng door de plakjes radijs.
Bedek voor het serveren de vis met plakjes radijs. Schenk er een beetje tomatensap over en garneer met de afrikaantjes of andere eetbare bloemen.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Restaurant Le Ciel, Wenen, in Recepten uit Wenen / Antonia Kögl