PAELLA MET KIP
4 eetlepels olijfolie
1 kilogram kip, in kleine stukjes
4 kleine konijnenbouten
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
375 gram arboriorijst (rondkorrel)
3 grote tomaten, ontveld, ontpit, fijngesneden
1 ¾ liter kokende kippenbouillon
1 takje rozemarijn
zout
peper
plukje saffraan, verkruimeld
150 gram sperziebonen, in stukjes
125 gram gedopte tuinbonen
In olie kip en konijn in 10 minuten bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en 5 minuten meebakken. Paprika en rijst toevoegen en al roerende 2 - 3 minuten verwarmen. Tomaten, bouillon (2 eetlepels achterhouden), rozemarijn, zout en peper erdoor roeren. Saffraan in achtergehouden bouillon oplossen en door rijst roeren. Rijst 8 - 10 minuten koken. Sperziebonen en tuinbonen over rijst verdelen. Vuur langzaam temperen en alles nog 8 - 10 minuten laten koken tot rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Van vuur af afgedekt nog 5 - 10 minuten laten staan.
4 personen
voedingswaarde : 830 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De keuken van de zon / Hilaire Walden, in Tip Culinair maart 1995
woensdag 21 maart 2018
Groene lintmacaroni met oesterzwammen-roomsaus
GROENE LINTMACARONI MET OESTERZWAMMEN-ROOMSAUS
150 gram groene lintmacaroni
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
100 gram oesterzwammen, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes
10 gram verse salieblaadjes
¾ deciliter crème fraîche
Pasta in ruim water met zout en ½ eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken en laten uitlekken. In ½ eetlepel olie sjalotje en knoflook 5 minuten bakken. Oesterzwammen toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken. Salie en crème fraîche toevoegen. Iets laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper. Saus door pasta scheppen.
Lekker met een salade van blaadjes spinazie, reepjes rosbief, geroosterde pijnboompitten, flinters oude kaas, stukjes vruchtvlees van citroen en 2 eetlepels olijfolie.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 1995
150 gram groene lintmacaroni
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
100 gram oesterzwammen, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes
10 gram verse salieblaadjes
¾ deciliter crème fraîche
Pasta in ruim water met zout en ½ eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken en laten uitlekken. In ½ eetlepel olie sjalotje en knoflook 5 minuten bakken. Oesterzwammen toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken. Salie en crème fraîche toevoegen. Iets laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper. Saus door pasta scheppen.
Lekker met een salade van blaadjes spinazie, reepjes rosbief, geroosterde pijnboompitten, flinters oude kaas, stukjes vruchtvlees van citroen en 2 eetlepels olijfolie.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 1995
Abonneren op:
Posts (Atom)