vrijdag 18 januari 2019

Mosselcocktail met dillesaus

MOSSELCOCKTAIL MET DILLESAUS

3 dunne bosuitjes
zout
stukje komkommer (4 centimeter)
2/3 bekertje zure room à 125 milliliter
1 eetlepel dille
peper
100 gram gekookte mosselen


Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Kook ze 2 minuten in weinig water met zout en laat ze in een zeef uitlekken. Was de komkommer en snijd hem in plakjes van ½ centimeter dik. Snijd de plakjes in smalle reepjes. Roer een sausje van de zure room, de dille, zout en peper.
Schep de mosselen, de bosui en de komkommer door elkaar en verdeel het mengsel over 2 wijde glazen. Schenk de dillesaus erover.

2 personen

voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 20 januari 1994

Citroengelei

CITROENGELEI

5 citroenen
3 deciliter appelsap
1 eetlepel citroenrasp
500 gram suiker
1 zakje geleipoeder


2 Jampotjes met twist-off deksel (inhoud 450 milliliter) afwassen in heet water met soda. Goed afspoelen met schoon water en tot gebruik omgekeerd op schone theedoek zetten. Citroenen uitpersen en sap boven maatbeker zeven. Citroensap met appelsap aanvullen tot 5 deciliter en in pan schenken. Citroenrasp, suiker en geleipoeder erdoor roeren. Al roerende aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten doorkoken. Pan van vuur nemen en jampotjes tot aan rand vullen met hete gelei. Deksels erop draaien. Potjes 10 minuten op hun ko zetten. Potjes weer omkeren en gelei verder laten afkoelen. Etiketten met naam en bereidingsdatum erop plakken.

2 potjes

voedingswaarde : 38 kcal per eetlepel
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Allerhande januari 1991