KIPFILET MET AMANDELSAUS
45 gram geschaafde amandel
2 citroenen
4 kipfilets
1 theelepel oregano
zout
versgemalen peper
40 gram boter of margarine
1 zakje Hollandaise saus (Knorr)
(1 eetlepel verse oreganoblaadjes)
12 geschaafde amandelen achterhouden. Rest in amandelmolentje fijnmalen. Citroenen goed wassen. 8 Plakjes eraf snijden. Rest uitpersen.
Kip inwrijven met oregano, zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Kip in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Intussen in steelpan Hollandaisesaus maken met 2 ½ deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Gemalen amandelen en 1 eetlepel citroensap toevoegen. 1 Minuut zachtjes koken. Kip in plakjes snijden. Dakpansgewijs op 4 borden leggen. (Verse oregano erover strooien). Helft van saus ernaast scheppen. Garneren met achtergehouden amandelen. Plakjes citroen ernaast leggen. Rest van saus in sauskom scheppen.
Lekker met gebakken aardappelen en worteltjes.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip augustus 1991
dinsdag 25 augustus 2020
Ei met kerrievruchten
EI MET KERRIEVRUCHTEN
2 uien
4 perziken
100 gram gezouten cashewnoten
4 eieren
25 gram boter of margarine
2 theelepels kerriepoeder
½ kruidenbouillontablet
2 bananen
2 deciliter perzikdrank
1 eetlepel citroensap
zout
peper
8 sprietjes bieslook
Uien in partjes snijden. Perziken ontvellen, halveren en pitten verwijderen. In partjes snijden. In droge koekenpan noten in 1 minuut lichtbruin roosteren.
Eieren in 8 minuten bijna hard koken. Intussen in koekenpan boter smelten. Ui en kerriepoeder 5 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bananen in plakjes snijden. Aan ui-kerriemengsel toevoegen: perzikdrank, citroensap, banaan en perzik. 3 Minuten zachtjes koken. Af en toe omscheppen. Eieren laten schrikken en pellen. In lengte halveren. Kerrie-vruchten op smaak brengen met zout, peper en kerriepoeder. Op 4 borden scheppen. Noten erover strooien. Eieren ernaast leggen. Bieslook erboven fijnknippen.
Lekker met lintmacaroni en kropsla.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip augustus 1991
2 uien
4 perziken
100 gram gezouten cashewnoten
4 eieren
25 gram boter of margarine
2 theelepels kerriepoeder
½ kruidenbouillontablet
2 bananen
2 deciliter perzikdrank
1 eetlepel citroensap
zout
peper
8 sprietjes bieslook
Uien in partjes snijden. Perziken ontvellen, halveren en pitten verwijderen. In partjes snijden. In droge koekenpan noten in 1 minuut lichtbruin roosteren.
Eieren in 8 minuten bijna hard koken. Intussen in koekenpan boter smelten. Ui en kerriepoeder 5 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bananen in plakjes snijden. Aan ui-kerriemengsel toevoegen: perzikdrank, citroensap, banaan en perzik. 3 Minuten zachtjes koken. Af en toe omscheppen. Eieren laten schrikken en pellen. In lengte halveren. Kerrie-vruchten op smaak brengen met zout, peper en kerriepoeder. Op 4 borden scheppen. Noten erover strooien. Eieren ernaast leggen. Bieslook erboven fijnknippen.
Lekker met lintmacaroni en kropsla.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip augustus 1991
Vruchtensalade met rum (Suriname)
VRUCHTENSALADE MET RUM
1 mango
1 kleine papaja
1 sinaasappel
1 kleine banaan
1 blik ananasstukjes (netto 234 gram)
½ deciliter blanke rum
4 parten watermeloen (u kunt ook een ½ kleine meloen gebruiken)
Mango, papaja, sinaasappel en banaan in stukjes snijden. In kom doen: vruchten, ananas met sap en rum. Door elkaar roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Watermeloen en vruchten met sap over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip augustus 1991
1 mango
1 kleine papaja
1 sinaasappel
1 kleine banaan
1 blik ananasstukjes (netto 234 gram)
½ deciliter blanke rum
4 parten watermeloen (u kunt ook een ½ kleine meloen gebruiken)
Mango, papaja, sinaasappel en banaan in stukjes snijden. In kom doen: vruchten, ananas met sap en rum. Door elkaar roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Watermeloen en vruchten met sap over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip augustus 1991
Kousenband met ui (Suriname)
KOUSENBAND MET UI
1 ui
300 gram kousenband (u kunt ook sperziebonen gebruiken)
2 eetlepels boter of margarine
1 maggiblokje
peper
nootmuskaat
Ui snipperen. Kousenband wassen en uiteinden verwijderen. In zeer schuine stukjes van 1½ centimeter snijden.
Boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Kousenband, 1 deciliter water en maggiblokje toevoegen. Met deksel op pan in 15 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
4 personen
voedingswaarde : 80 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip augustus 1991
1 ui
300 gram kousenband (u kunt ook sperziebonen gebruiken)
2 eetlepels boter of margarine
1 maggiblokje
peper
nootmuskaat
Ui snipperen. Kousenband wassen en uiteinden verwijderen. In zeer schuine stukjes van 1½ centimeter snijden.
Boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Kousenband, 1 deciliter water en maggiblokje toevoegen. Met deksel op pan in 15 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
4 personen
voedingswaarde : 80 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip augustus 1991
Dulce de Leche con Hielo (Argentinië)
DULCE DE LECHE CON HIELO (IJS MET VLA)
1/3 blik gecondenseerde melk
1 eetlepel melk
½ liter vanille-roomijs
½ liter pistache-roomijs
aardbei
Gecondenseerde melk met melk tot saus roeren. In 4 hoge glazen doen: 1 eetlepel saus, 2 bolletjes vanille-ijs, 1 eetlepel saus, enkele plakjes aardbei, 2 bolletjes pistache-ijs en 2 eetlepels saus.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Argentinië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip augustus 1991
1/3 blik gecondenseerde melk
1 eetlepel melk
½ liter vanille-roomijs
½ liter pistache-roomijs
aardbei
Gecondenseerde melk met melk tot saus roeren. In 4 hoge glazen doen: 1 eetlepel saus, 2 bolletjes vanille-ijs, 1 eetlepel saus, enkele plakjes aardbei, 2 bolletjes pistache-ijs en 2 eetlepels saus.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Argentinië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip augustus 1991
Tequila Coctel (Mexico)
TEQUILA COCTEL (TEQUILA-ANANASCOCKTAIL)
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel zout
1 deciliter Tequila
2 deciliter koud ananassap
Op schoteltje citroensap schenken. Op ander schoteltje ½ eetlepel zout strooien. Rand van 4 wijde glazen eerst in citroensap, dan in zout dopen. Tequila en ananassap door elkaar roeren en over glazen verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 60 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : drank
bron : Tip augustus 1991
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel zout
1 deciliter Tequila
2 deciliter koud ananassap
Op schoteltje citroensap schenken. Op ander schoteltje ½ eetlepel zout strooien. Rand van 4 wijde glazen eerst in citroensap, dan in zout dopen. Tequila en ananassap door elkaar roeren en over glazen verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 60 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : drank
bron : Tip augustus 1991
Abonneren op:
Posts (Atom)