donderdag 24 april 2008

Yamfrites (Afrika)

YAMFRITES

500 gram witte yam
royale snuf chilipoeder of een snuf cayennepeper
zout
versgemalen zwarte peper
olie voor het frituren

Schil de yam, snijd hem in plakken en vervolgens tot staafjes. Doe in een
pan. Giet er zoveel koud water bij dat ze onderstaan en bestrooi met zout.
Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Giet de yamstaafjes af en laat 5
minuten uitlekken in een vergiet of op keukenpapier. Bestrooi met
chilipoeder of cayennepeper.
Verhit olie in een grote pan of frituurpan en frituur de yamstaafjes circa 6
tot 8 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de yamfrites goed uitlekken en doe ze dan over en een met keukenpapier
beklede kom. Bestrooi met zout en peper en dien op.

4 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een
onontdekte keuken / Rosamund Grant

Peperkorrelmelange (Afrika)

PEPERKORRELMELANGE

Dit is een mengsel waarin enkele traditionele Afrikaanse specerijen worden
gebruikt dat uw pepermolen een extra je ne sais quoi geeft.

4 eetlepels Tellicherry-peperkorrels
4 eetlepels witte Muntok-peperkorrels
2 eetlepels gevriesdroogde groene peperkorrels
1 eetlepel roze peperkorrels
1 eetlepel pimentkorrels
1 eetlepel staartpeper

Meng alle ingrediënten in een kom en doe ze in uw pepermolen. Alles wat u
overhoudt kunt u een paar maanden in een goed afgesloten pot bewaren.

Voor 2 deciliter.

gebied : Afrika
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris