MANGO’S MET WIJN
8 rijpe mango’s
1 fles rode wijn
2 eetlepels suiker
1 scheut vanille-extract
De mango’s schillen, het vruchtvlees in kleine blokjes snijden en in een vuurvaste schaal doen met rode wijn, suiker en vanille. Bij matige hitte 30 minuten in de oven bakken. Laten afkoelen en serveren.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
dinsdag 6 februari 2018
Cognacperzik
COGNACPERZIK
1 blik perziken
2 vingers cognac
2 eetlepels suiker
Perziken zonder sap op een schotel doen en met cognac en suiker 30 minuten laten staan.
2 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
1 blik perziken
2 vingers cognac
2 eetlepels suiker
Perziken zonder sap op een schotel doen en met cognac en suiker 30 minuten laten staan.
2 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
Café Français
CAFÉ FRANÇAIS
1 mok hete koffie
1 - 2 theelepels suiker
2 vingers cognac
Suiker door de hete koffie roeren, Voorzichtig de cognac toevoegen (niet roeren), aansteken en brandend serveren.
1 persoon
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
1 mok hete koffie
1 - 2 theelepels suiker
2 vingers cognac
Suiker door de hete koffie roeren, Voorzichtig de cognac toevoegen (niet roeren), aansteken en brandend serveren.
1 persoon
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
Koffie Martinique
KOFFIE MARTINIQUE
1 mok hete koffie
1 vingers rum
1 - 2 theelepels suiker
1 kruidnagel
1 stuk sinaasappelschil
snufje kaneel
Suiker, kruidnagel, sinaasappelschil en kaneel in een kleine pan doen. Koffie en rum erbij gieten en verwarmen. Niet laten koken!
1 persoon
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : De kok is kapitein / Neil Hallander en Harald Mertes
1 mok hete koffie
1 vingers rum
1 - 2 theelepels suiker
1 kruidnagel
1 stuk sinaasappelschil
snufje kaneel
Suiker, kruidnagel, sinaasappelschil en kaneel in een kleine pan doen. Koffie en rum erbij gieten en verwarmen. Niet laten koken!
1 persoon
bereidingstijd : 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : De kok is kapitein / Neil Hallander en Harald Mertes
Tonijn-spaghettisaus
TONIJN-SPAGHETTISAUS
1 blik tonijn
1 blikje champignons
½ mok olijfolie
5 knoflooktenen
peterselie
1 blik geschilde tomaten
1 blikje tomatenpuree
½ mok witte wijn
snufje basilicum
zout
peper
De knoflooktenen uitpersen en in de olijfolie fruiten. Tomaten, tomatenpuree, basilicum, zout, peper en ten slotte de stukken tonijn in de pan doen. 10 Minuten laten stoven en dan de wijn erbij. Op het allerlaatst de champignons erdoor roeren en met peterselie over de hete spaghetti opdienen.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hallander en Harald Martes
1 blik tonijn
1 blikje champignons
½ mok olijfolie
5 knoflooktenen
peterselie
1 blik geschilde tomaten
1 blikje tomatenpuree
½ mok witte wijn
snufje basilicum
zout
peper
De knoflooktenen uitpersen en in de olijfolie fruiten. Tomaten, tomatenpuree, basilicum, zout, peper en ten slotte de stukken tonijn in de pan doen. 10 Minuten laten stoven en dan de wijn erbij. Op het allerlaatst de champignons erdoor roeren en met peterselie over de hete spaghetti opdienen.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hallander en Harald Martes
Tonijn-kerriesaus
TONIJN-KERRIESAUS
1 blik tonijn
1 blik champignonsoep
1 theelepel kerrie
1 blik erwten
De tonijn in stukjes snijden en met de soep, kerrie en erwten vermengen; 10 minuten laten koken. Kan als saus over rijst, macaroni, spaghetti en dergelijke geserveerd worden.
4 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
1 blik tonijn
1 blik champignonsoep
1 theelepel kerrie
1 blik erwten
De tonijn in stukjes snijden en met de soep, kerrie en erwten vermengen; 10 minuten laten koken. Kan als saus over rijst, macaroni, spaghetti en dergelijke geserveerd worden.
4 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
Tonijntaart
TONIJNTAART
1 kilogram aardappelen
2 blikken tonijn
6 eetlepels mayonaise
2 groene paprika’s
4 eieren
6 - 8 olijven
De aardappelen koken en tot puree verwerken. De tonijn in kleine stukjes breken en met de aardappelpuree, fijngehakte paprika’s en de helft van de mayonaise vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. Een ingevette bakvorm vullen met het mengsel, goed aandrukken en op een schotel omkeren. Garneren met de rest van de mayonaise, de olijven en plakjes hardgekookt ei.
6 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
1 kilogram aardappelen
2 blikken tonijn
6 eetlepels mayonaise
2 groene paprika’s
4 eieren
6 - 8 olijven
De aardappelen koken en tot puree verwerken. De tonijn in kleine stukjes breken en met de aardappelpuree, fijngehakte paprika’s en de helft van de mayonaise vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. Een ingevette bakvorm vullen met het mengsel, goed aandrukken en op een schotel omkeren. Garneren met de rest van de mayonaise, de olijven en plakjes hardgekookt ei.
6 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
Taragona tonijn
TARAGONA TONIJN
1 blik tonijn
1 fijngehakte ui
½ paprika, fijngesneden
2 hardgekookte eieren, in lakjes gesneden
6 groene olijven
Alle ingrediënten vermengen.
Serveren op brood.
4 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
1 blik tonijn
1 fijngehakte ui
½ paprika, fijngesneden
2 hardgekookte eieren, in lakjes gesneden
6 groene olijven
Alle ingrediënten vermengen.
Serveren op brood.
4 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : De kok is kapitein / Neil Hollander en Harald Mertes
Abonneren op:
Posts (Atom)