donderdag 6 juli 2017

Zalmforel met paprika

ZALMFOREL MET PAPRIKA

2 rode paprika’s
½ eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 deciliter tomatensap
2 eetlepels citroensap
zout
peper
1 theelepel suiker
2 zalmforelfilets à 150 gram
2 takjes peterselie


Paprika’s wassen. In repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Paprika 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: tomatensap, ½ eetlepel citroensap, zout, peper en suiker. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes stoven.
Vis inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. 10 Minuten laten intrekken. 2 Deciliter water en 1 eetlepel citroensap aan de kook brengen. Vis erin leggen. In 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen paprikasaus aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en suiker. Met schuimspaan vis voorzichtig op schaal scheppen. Paprikasaus erover verdelen. Helft van peterselie erboven fijnknippen. Garneren met rest van peterselie. Lekker met gekookte krielaardappeltjes en Chinese kool.

2 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip februari 1991