donderdag 14 januari 2016

Alaska Corba (Servië)

ALASKA CORBA (VISSOEP)

2 kilo kleine vis
1 kilo meerval of andere zoetwatervis
350 gram uien
1 bosje peterselie
2 blaadjes selderij
2 rode paprika’s
1 eetlepel witte peperkorrels
½ laurierblad
2 eierdooiers
2 eetlepels wijnazijn
4 witte boterhammen
20 gram boter


Maak de kleine visjes schoon, was ze en snijd ze in tweeën. Doe ze in een grote pan. Snipper de uien, snijd de groenten klein en doe ze met de kruiden bij de vis. Doe er zoveel water bij dat alles onderstaat. Breng de soep aan de kook en laat hem 20 minuten zachtjes pruttelen. Zeef de soep en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Snijd de schoongemaakte meerval in dikke plakken. Doe ze in de bouillon en laat ze in 20 minuten gaar worden. Vermeng in een soepterrine de eierdooiers met de wijnazijn en giet de hete soep er onder voortdurend roeren over. Bak de boterhammen in wat boter bruin, doe er één op ieder bord en giet de soep er overheen.

4 personen

gebied : Servië
gerechtsoort : soep

bron : De Joegoslavische Keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck