zondag 20 januari 2019

Fried Brie with Tangy Apricot Salsa (Manhattan, New York, Verenigde Staten)

FRIED BRIE WITH TANGY APRICOT SALSA (GEBAKKEN BRIE MET PIKANTE ABRIKOZENSALSA)

2 sneetjes witbrood
1 (scharrel)ei
1 punt brie (225 gram)
1 sjalotje
1 rode peper
100 gram gewelde abrikozen
5½ eetlepel zonnebloemolie
1½ deciliter sinaasappelsap
8 toefjes waterkers


Van brood korstjes afsnijden en boven diep bord verkruimelen. In ander diep bord ei loskloppen. Brie in 4 gelijke punten verdelen. Brie door geklopt ei en vervolgens door broodkruim wentelen. Briepunten op plat bord leggen, afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
Sjalotje pellen en fijn snipperen. Peper wassen, halveren, pitjes verwijderen en fijn snipperen. Abrikozen in kleine stukjes snijden.
In steelpan ½ eetlepel olie verhitten, sjalotje en peper 3 minuten zachtjes fruiten. Abrikozen en sinaasappelsap toevoegen en 10 minuten op middelhoog vuur laten koken.
Waterkers over vier borden verdelen. Op elk bord 1 eetlepel abrikozensalsa scheppen. In wok of hapjespan olie verhitten en briepunten in 3 minuten lichtbruin bakken. Briepunten op bord leggen. Rest van abrikozensalsa apart erbij serveren.
Serveren met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gebied : Manhattan, New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande januari 1998