RIJSTSALADE MET GARNALEN EN MELOEN
250 gram rijst
zout
1 komkommer
1 Galia meloen
1/8 liter zure room
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
2 eetlepels gesnipperde dille
vers gemalen peper
250 gram garnalen
Kook de rijst in water met zout gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Halveer de meloen, schep de pitjes eruit, draai bolletjes uit het vruchtvlees of snijd het in stukjes. Roer een sausje van de zure room, de mayonaise, de mosterd, de dille, zout en peper. Schep in een kom de rijst, de komkommer, de meloen, de garnalen en het sausje door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Menu 26 juli 1995
woensdag 11 juli 2018
Scampi-croissantjes
SCAMPI-CROISSANTJES
3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
6 sprietjes bieslook
2 takjes peterselie
zout
peper
1 blikje party croissants (Danerolles)
24 middelgrote scampi of kreeftgarnalen, gepeld
1 eidooier, losgeklopt
peterselie
Oven voorverwarmen op 200°C. Crème fraîche en mayonaise mengen. Bieslook en peterselie (paar toefjes achterhouden) erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg in driehoekjes verdelen. Scampi bestrijken met mayonaisemengsel. In ieder lapje deeg scampi rollen. Rolletjes met naad naar onder op bakplaat leggen, bestrijken met eidooier. In midden van oven 15 minuten bakken. Laten afkoelen. Garneren met peterselie.
8 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair juli 1993
3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
6 sprietjes bieslook
2 takjes peterselie
zout
peper
1 blikje party croissants (Danerolles)
24 middelgrote scampi of kreeftgarnalen, gepeld
1 eidooier, losgeklopt
peterselie
Oven voorverwarmen op 200°C. Crème fraîche en mayonaise mengen. Bieslook en peterselie (paar toefjes achterhouden) erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg in driehoekjes verdelen. Scampi bestrijken met mayonaisemengsel. In ieder lapje deeg scampi rollen. Rolletjes met naad naar onder op bakplaat leggen, bestrijken met eidooier. In midden van oven 15 minuten bakken. Laten afkoelen. Garneren met peterselie.
8 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair juli 1993
Broccolisalade met garnalen
BROCCOLISALADE MET GARNALEN
150 gram broccoli
zout
6 kerstomaatjes
100 gram grote Noorse garnalen
1 eetlepel olie
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel sherry
½ eetlepel sojasaus
1 theelepel honing
Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes eraf. Snijd de stronken in plakjes. Kook de plakjes 3 minuten in weinig water met zout. Voeg de roosjes toe en kook de broccoli in nog 5 minuten gaar. Giet hem af en spoel hem koud onder stromend water. Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes. Spoel de garnalen af. Klop een sausje van de beide oliesoorten, de sherry, de sojasaus en de honing.
Schep de broccoli, de garnalen en het sausje door elkaar en verdeel de salade over 2 bordjes. Verdeel de tomaat erover.
2 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10/ 2 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 14 juli 1993
150 gram broccoli
zout
6 kerstomaatjes
100 gram grote Noorse garnalen
1 eetlepel olie
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel sherry
½ eetlepel sojasaus
1 theelepel honing
Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes eraf. Snijd de stronken in plakjes. Kook de plakjes 3 minuten in weinig water met zout. Voeg de roosjes toe en kook de broccoli in nog 5 minuten gaar. Giet hem af en spoel hem koud onder stromend water. Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes. Spoel de garnalen af. Klop een sausje van de beide oliesoorten, de sherry, de sojasaus en de honing.
Schep de broccoli, de garnalen en het sausje door elkaar en verdeel de salade over 2 bordjes. Verdeel de tomaat erover.
2 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10/ 2 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 14 juli 1993
Gemengde rauwkost
GEMENGDE RAUWKOST
½ bosje radijs
1 groene paprika
1 stengel bleekselderij
2 tomaten
½ appel
½ eetlepel citroensap
4 slabladeren
4 eetlepels groene pepersaus (flesje)
3 eetlepels yoghurt
1 theelepel suiker
1 eetlepel vieux
Van radijsjes blad n worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in smalle stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom doen: radijs, paprika, bleekselderij, tomaat en appel. Door elkaar scheppen. Sla wassen en uitslaan. In kommetje doen: groene pepersaus, yoghurt, suiker en vieux. Tot sausje roeren.
In 4 schaaltjes slablad leggen. Groentemengsel erin scheppen. Sausje erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip juli 1982
½ bosje radijs
1 groene paprika
1 stengel bleekselderij
2 tomaten
½ appel
½ eetlepel citroensap
4 slabladeren
4 eetlepels groene pepersaus (flesje)
3 eetlepels yoghurt
1 theelepel suiker
1 eetlepel vieux
Van radijsjes blad n worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in smalle stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom doen: radijs, paprika, bleekselderij, tomaat en appel. Door elkaar scheppen. Sla wassen en uitslaan. In kommetje doen: groene pepersaus, yoghurt, suiker en vieux. Tot sausje roeren.
In 4 schaaltjes slablad leggen. Groentemengsel erin scheppen. Sausje erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip juli 1982
Abonneren op:
Posts (Atom)