woensdag 11 juli 2018

Scampi-croissantjes

SCAMPI-CROISSANTJES

3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
6 sprietjes bieslook
2 takjes peterselie
zout
peper
1 blikje party croissants (Danerolles)
24 middelgrote scampi of kreeftgarnalen, gepeld
1 eidooier, losgeklopt
peterselie


Oven voorverwarmen op 200°C. Crème fraîche en mayonaise mengen. Bieslook en peterselie (paar toefjes achterhouden) erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg in driehoekjes verdelen. Scampi bestrijken met mayonaisemengsel. In ieder lapje deeg scampi rollen. Rolletjes met naad naar onder op bakplaat leggen, bestrijken met eidooier. In midden van oven 15 minuten bakken. Laten afkoelen. Garneren met peterselie.

8 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair juli 1993

Geen opmerkingen: