MAPLE LEAF COCKTAIL (WHISKY-AHORNCOCKTAIL)
1 citroen
veel ijsblokjes
½ deciliter ahornsiroop*
1 deciliter Canadese whisky**
* Ahornsiroop is te koop in drogisterijen.
** Canadese whisky is gemaakt van o.a. rogge. Te koop in goed gesorteerde slijterijen van o.a. de merken Black Velvet en Canadian Club.
Citroen goed wassen. 4 Smalle reepjes eraf halen. Aan rand van 4 (cocktail)glazen hangen. Citroen uitpersen (½ deciliter sap). In schone theedoek enkele ijsblokjes wikkelen. Met hamer tot gruis slaan. In shaker of maatbeker doen: citroensap, ijsgruis, ahornsiroop en whisky. Shaken of door elkaar roeren. Boven (cocktail)glazen mengsel zeven en verdelen. (Rest van ijsblokjes toevoegen.) Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 80 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
land : Canada
gerechtsoort : drank
bron : Tip juli 1988
zaterdag 16 juli 2016
Fruitsalade met kiwi
FRUITSALADE MET KIWI
½ citroen
250 gram aardbeien
3 kiwi’s
¼ literblikje ananasstukjes
1 banaan
2 eetlepel gembernat
Citroen uitpersen. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Grote halveren. Kiwi’s dun schillen en in plakjes snijden. Ananas afgieten. Banaan pellen en in plakjes snijden. In kom doen: aardbeien, kiwi, ananas, banaan, citroensap en gembernat. Door elkaar scheppen.
Vruchtensalade nogmaals omscheppen. Over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip juli 1982
½ citroen
250 gram aardbeien
3 kiwi’s
¼ literblikje ananasstukjes
1 banaan
2 eetlepel gembernat
Citroen uitpersen. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Grote halveren. Kiwi’s dun schillen en in plakjes snijden. Ananas afgieten. Banaan pellen en in plakjes snijden. In kom doen: aardbeien, kiwi, ananas, banaan, citroensap en gembernat. Door elkaar scheppen.
Vruchtensalade nogmaals omscheppen. Over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip juli 1982
Vermouth-soda
VERMOUTH-SODA
1½ borrelglaasje rode vermouth
3 borrelglaasjes sodawater
3 ijsblokjes
2 plakjes sinaasappel
In glas doen: vermouth en sodawater. IJsblokjes toevoegen. Plakjes sinaasappel op rand van glas steken.
1 persoon
voedingswaarde : 080 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
1½ borrelglaasje rode vermouth
3 borrelglaasjes sodawater
3 ijsblokjes
2 plakjes sinaasappel
In glas doen: vermouth en sodawater. IJsblokjes toevoegen. Plakjes sinaasappel op rand van glas steken.
1 persoon
voedingswaarde : 080 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Sinaasappel-vermouth
SINAASAPPEL-VERMOUTH
1½ borrelglaasje witte vermouth
3 borrelglaasjes sinaasappelsap
1 eetlepel limoensap
3 ijsblokjes
In glas doen: vermouth, sinaasappelsap en limoensap. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
1½ borrelglaasje witte vermouth
3 borrelglaasjes sinaasappelsap
1 eetlepel limoensap
3 ijsblokjes
In glas doen: vermouth, sinaasappelsap en limoensap. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Jenever-lemon
JENEVER-LEMON
1½ borrelglaasje jonge jenever
3 borrelglaasjes bitter lemon
3 ijsblokjes
In glas doen: jenever en bitter lemon. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
1½ borrelglaasje jonge jenever
3 borrelglaasjes bitter lemon
3 ijsblokjes
In glas doen: jenever en bitter lemon. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Druiven-vieux
DRUIVEN-VIEUX
1½ borrelglaasje vieux
3 borrelglaasjes witte druivensap
1 eetlepel citroensap
1 cocktailkers
1 schijfje sinaasappel
3 ijsblokjes
In glas doen: vieux, druivensap, citroensap, cocktailkers en schijfje sinaasappel. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
1½ borrelglaasje vieux
3 borrelglaasjes witte druivensap
1 eetlepel citroensap
1 cocktailkers
1 schijfje sinaasappel
3 ijsblokjes
In glas doen: vieux, druivensap, citroensap, cocktailkers en schijfje sinaasappel. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Citroen-whisky
CITROEN-WHISKY
1 borrelglaasje citroenjenever
1 borrelglaasje whisky
1 borrelglaasjes up-drank
1 cocktailkers
1 schijfje citroen
3 ijsblokjes
In glas doen: citroenjenever, whisky, up-drank, cocktailkers en schijfje citroen. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
1 borrelglaasje citroenjenever
1 borrelglaasje whisky
1 borrelglaasjes up-drank
1 cocktailkers
1 schijfje citroen
3 ijsblokjes
In glas doen: citroenjenever, whisky, up-drank, cocktailkers en schijfje citroen. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Apricot-citroen
APRICOT-CITROEN
1½ borrelglaasje apricot-brandy
3 borrelglaasjes citroen bronwater
1 eetlepel citroensap
1 cocktailkers
1 schijfje sinaasappel
3 ijsblokjes
In glas doen: apricot-brandy, citroen bronwater, citroensap, cocktailkers en schijfje sinaasappel. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
1½ borrelglaasje apricot-brandy
3 borrelglaasjes citroen bronwater
1 eetlepel citroensap
1 cocktailkers
1 schijfje sinaasappel
3 ijsblokjes
In glas doen: apricot-brandy, citroen bronwater, citroensap, cocktailkers en schijfje sinaasappel. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 minuten
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Sinaasappel-shandy
SINAASAPPEL-SHANDY
2 borrelglaasjes shandy
2 borrelglaasjes sinaasappelsap
3 ijsblokjes
In glas doen: shandy en sinaasappelsap. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 070 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
2 borrelglaasjes shandy
2 borrelglaasjes sinaasappelsap
3 ijsblokjes
In glas doen: shandy en sinaasappelsap. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 070 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Rum-tonic
RUM-TONIC
1½ borrelglaasje witte rum
3 borrelglaasjes tonic
1 cocktailkers
3 ijsblokjes
In glas doen: rum, tonic en cocktailkers. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
1½ borrelglaasje witte rum
3 borrelglaasjes tonic
1 cocktailkers
3 ijsblokjes
In glas doen: rum, tonic en cocktailkers. IJsblokjes toevoegen.
1 persoon
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 minuut
gerechtsoort : cocktail
bron : Tip juli 1980
Abonneren op:
Posts (Atom)