woensdag 20 november 2019

Spinaziequiche met tonijn

SPINAZIEQUICHE MET TONIJN

5 plakjes diepvries bladerdeeg
450 gram diepvries bladspinazie
2 eieren
1½ deciliter garderoom
peper
1 blikje tonijn (à 200 gram)
100 gram geraspte oude kaas
1 teentje knoflook


Oven voorverwarmen op 200°C. Bladerdeeg uitspreiden en in 5 minuten laten ontdooien. Spinazie verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In zeef spinazie goed laten uitlekken. Eieren loskloppen met garderoom en peper. In kom doen: spinazie, tonijn, eimengsel en kaas. Knoflook erboven uitpersen. Goed doorroeren. 4 Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Uitrollen tot ronde lap met doorsnede van 28 centimeter. Springvorm met doorsnede van 24 centimeter invetten. Bekleden met bladerdeeg. Spinaziemengsel erin scheppen. Uit rest van bladerdeeg reepjes snijden. Op quiche leggen. In midden van oven quiche in 40 minuten bruin en gaar bakken.

4 personen

voedingswaarde : 600 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair november 1992