maandag 9 augustus 2021

Picadillo (Latijns-Amerika)

PICADILLO

4 eetlepels achioteolie
1 - 2 uien, fijngesneden
1 - 2 groene of rode paprika’s, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
½ theelepel cayennepeper
¼ - ½ theelepel geelwortelpoeder
1 blik van 400 gram zwarte bonen, uitgelekt
4 tomaten, fijngehakt of 1 blik van 400 gram tomatenblokjes
1 eetlepel sultana’s of gele rozijnen
2 eetlepels kappertjes
1 - 2 theelepels gemalen komijnzaad
1 theelepel oregano
½ theelepel tijm
12 groene olijven
zout
peper


Verhit de olie in een grot. Doe de uien erin en smoor ze glazig. Voeg de paprika, knoflook en cayennepeper toe en eventueel ook het geelwortelpoeder. Bak alles rustig tot de paprika zachter is.
Doe de bonen, tomaten, sultana’s of rozijnen, kappertjes, komijn, oregano en tijm bij de groenten met zout en peper naar smaak en roer alles door elkaar.
Draai het vuur laag en stoof de groenten 10 - 15 minuten om de smaken te verdiepen. Roer de olijven erdoor en laat de groenten nog even pruttelen. Dien ze op met aardappelen of rijst.

2 - 4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gebied : Latijns-Amerika
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells