donderdag 16 juli 2020

Stoofpot van kabeljauw en snijbiet (Oost-Azië)

STOOFPOT VAN KABELJAUW EN SNIJBIET

600 gram kabeljauwfilet
100 gram sjalotten
1 teentje knoflook
1 tot 2 rode Spaanse pepertjes
2 bosuitjes
1 rode paprika
200 gram Chinese kool
200 gram snijbiet
120 gram mihoen (glasvermicelli)
6 eetlepels maïsolie
1/8 liter gevogeltefond
8 eetlepels sojasaus
4 stuks steranijs
3 theelepels suiker
zout
1 eetlepel fijngehakte dille


Trek de eventueel aanwezige graten uit de kabeljauwfilet. Snijd de kabeljauw dwars op de draad in vingerbrede repen.
Hak de sjalotten, de knoflook en de Spaanse peper zonder de zaadjes fijn. Snijd de bosuitjes in vingerbrede schuine stukken, de paprika in smalle reepjes en de Chinese kool en de snijbiet in brede repen.
Overgiet de mihoen met heet water en laat 10 minuten rusten.
Verhit de olie in de wok of een hoge koekenpan en roerbak de sjalot, de bosui en de groenterepen 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de gevogeltefond en de sojasaus toe, breng op smaak met de steranijs, de suiker en wat zout, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 minuten koken.
Roer de repen kabeljauw erdoor en laat met het deksel op de pan op laag vuur in 2 minuten gaar worden.
Schep de uitgelekte mihoen door het gerecht, warm kort door, bestrooi met de dille en serveer meteen.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Oosterse keuken : De beste recepten (De nieuwe grote kookschool) / Barbara Rias-Bucher en Johann Lafer