SNELLE NOEDELSOEP MET KIP EN VERSE GEMBER
1 eetlepel olie
2 kipfilets, in dunne reepjes
2 centimeter verse gemberwortel, geraspt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel groene Thaise curry
200 gram fijne (oosterse) soepgroenten (kant-en-klaar)
175 gram kastanjechampignons, in partjes
1 ¼ liter kippenbouillon (van tablet)
75 gram eiernoedels
1 - 2 eetlepels sojasaus of hoisinsaus
frituurolie
4 groenteloempiaatjes
1 klein bosje koriander, grofgesneden
Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de kipreepjes in 5 minuten lichtbruin. Voeg de geraspte gember, knoflook en curry toe en bak deze 1 minuut mee. Roerbak de soepgroenten en champignons 1 minuut mee en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en voeg de noedels toe. Kook de soep tot de noedels gaar zijn en breng de soep op smaak met sojasaus. Verhit de frituurolie en frituur hierin de groenteloempiaatjes volgens de gebruiksaanwijzing lichtbruin. Schep de soep in kommen, bestrooi met de koriander en serveer met de groenteloempiaatjes.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair juni 2001
zondag 23 juni 2019
Spinazie met zoete aardappelen
SPINAZIE MET ZOETE AARDAPPELEN
2 kleine zoete aardappelen, geschild, overlangs in plakken van ¾ centimeter dikte
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in ringen
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel kerriepoeder
1 vleestomaat, vocht en zaad verwijderd, in reepjes
1 zak gewassen spinazie à 350 gram
125 gram blauwe kaas, verbrokkeld
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kerf met een scherp mes een ruitpatroon in de aardappelplakken en leg ze met het patroon naar beneden op een rooster. Kwast de bovenkant in met 1 eetlepel olie en gril de plakken in 2 - 3 minuten mooi bruin. Keer de plakken, kwast ook de patroonkant in en gril ze bruin. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui, knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten. Voeg de tomaatreepjes en spinazie toe en roerbak nog 2 minuten totdat de spinazie net begint te slinken. Verdeel de spinazie over 2 borden, leg de aardappelplakjes erop en bestrooi met de lauwe kaas.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juni 2001
2 kleine zoete aardappelen, geschild, overlangs in plakken van ¾ centimeter dikte
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in ringen
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel kerriepoeder
1 vleestomaat, vocht en zaad verwijderd, in reepjes
1 zak gewassen spinazie à 350 gram
125 gram blauwe kaas, verbrokkeld
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kerf met een scherp mes een ruitpatroon in de aardappelplakken en leg ze met het patroon naar beneden op een rooster. Kwast de bovenkant in met 1 eetlepel olie en gril de plakken in 2 - 3 minuten mooi bruin. Keer de plakken, kwast ook de patroonkant in en gril ze bruin. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui, knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten. Voeg de tomaatreepjes en spinazie toe en roerbak nog 2 minuten totdat de spinazie net begint te slinken. Verdeel de spinazie over 2 borden, leg de aardappelplakjes erop en bestrooi met de lauwe kaas.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juni 2001
Krieltjes in de schil met sperziebonen
KRIELTJES IN DE SCHIL MET SPERZIEBONEN
400 gram krieltjes in de schil, schoongeboend
400 gram sperziebonen, gebroken
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in partjes, boogjes losgehaald
2 vleestomaten, vocht en zaad verwijderd, vruchtvlees in blokjes
2 eetlepels rode wijnazijn
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Kook de krieltjes in de schil en sperziebonen in ruim water met iets zout 10 minuten voor, en giet ze af. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de krieltjes in 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg na 5 minuten bakken de uipartjes toe en bak ze mee. Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe en bak ze mee. Schep het mengsel regelmatig om. Bak de laatste minuut de tomaatstukjes mee en blus af met de azijn. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer met de Parmezaanse kaas.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juni 2001
400 gram krieltjes in de schil, schoongeboend
400 gram sperziebonen, gebroken
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in partjes, boogjes losgehaald
2 vleestomaten, vocht en zaad verwijderd, vruchtvlees in blokjes
2 eetlepels rode wijnazijn
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Kook de krieltjes in de schil en sperziebonen in ruim water met iets zout 10 minuten voor, en giet ze af. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de krieltjes in 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg na 5 minuten bakken de uipartjes toe en bak ze mee. Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe en bak ze mee. Schep het mengsel regelmatig om. Bak de laatste minuut de tomaatstukjes mee en blus af met de azijn. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer met de Parmezaanse kaas.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juni 2001
Soto quorn (Indonesië)
SOTO QUORN
2 eieren
zout
peper
1 grote ui, in ringen
2 eetlepels olie
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel kerriepoeder
1 - 1½ eetlepel citroensap
2 stengels bleekselderij, in staafjes
200 gram vastkokende aardappelen, in partjes
1 bakje quornstukjes à 175 gram
6 deciliter kippenbouillon, van tablet
100 gram taugé
2 eetlepels grofgesneden koriander
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snij ze in kwarten. Bak de ui in de olie in 5 minuten zachtjes goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg het kerriepoeder, 1 eetlepel citroensap, de bleekselderij en aardappel toe en bak het zachtjes 5 minuten. Voeg de quorn toe aan het uimengsel en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij, breng de soep tegen de kook aan en laat zachtjes 5 minuten trekken. Breng de soep op smaak met eventueel nog iets citroensap en zout en peper. Voeg de taugé toe en neem de soep van het vuur af. Leg de eikwarten in 2 grote soepkommen, schep de soep erop en garneer met wat koriander.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair juni 2001
2 eieren
zout
peper
1 grote ui, in ringen
2 eetlepels olie
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel kerriepoeder
1 - 1½ eetlepel citroensap
2 stengels bleekselderij, in staafjes
200 gram vastkokende aardappelen, in partjes
1 bakje quornstukjes à 175 gram
6 deciliter kippenbouillon, van tablet
100 gram taugé
2 eetlepels grofgesneden koriander
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snij ze in kwarten. Bak de ui in de olie in 5 minuten zachtjes goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg het kerriepoeder, 1 eetlepel citroensap, de bleekselderij en aardappel toe en bak het zachtjes 5 minuten. Voeg de quorn toe aan het uimengsel en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij, breng de soep tegen de kook aan en laat zachtjes 5 minuten trekken. Breng de soep op smaak met eventueel nog iets citroensap en zout en peper. Voeg de taugé toe en neem de soep van het vuur af. Leg de eikwarten in 2 grote soepkommen, schep de soep erop en garneer met wat koriander.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair juni 2001
Churros (Spanje)
CHURROS met chocoladepasta
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 gram suiker
25 gram boter
150 milliliter melk
½ theelepel vanille-essence
zonnebloemolie, om te frituren
1 theelepel kaneelpoeder
chocoladepasta
Meng de bloem met het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snufje zout. Verwarm de boter met de melk, de vanille-essence en 250 milliliter water in een steelpan. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak. Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C. Spuit het beslag in slierten van 10 centimeter in de pan en bak 4 - 5 minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng de rest van de suiker met de kaneel en wentel de churros erdoor. Serveer de chocoladepasta als dip bij de churros.
20 stuks (4 personen)
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : gebak
bron : Boodschappen juni 2018
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 gram suiker
25 gram boter
150 milliliter melk
½ theelepel vanille-essence
zonnebloemolie, om te frituren
1 theelepel kaneelpoeder
chocoladepasta
Meng de bloem met het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snufje zout. Verwarm de boter met de melk, de vanille-essence en 250 milliliter water in een steelpan. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Schep het beslag in een spuitzak. Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C. Spuit het beslag in slierten van 10 centimeter in de pan en bak 4 - 5 minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng de rest van de suiker met de kaneel en wentel de churros erdoor. Serveer de chocoladepasta als dip bij de churros.
20 stuks (4 personen)
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : gebak
bron : Boodschappen juni 2018
Abonneren op:
Posts (Atom)