dinsdag 1 september 2015

Entrecote met jerksaus en gegrilde mais

ENTRECOTE MET JERKSAUS EN GEGRILDE MAIS

1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel chilipeper
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel honing
1 eetlepel tijmblaadjes
1 sjalot, gepeld
1 teentje knoflook, gepeld
2 centimeter verse gember, geschild
4 eetlepels olie
2 eetlepels limoensap
4 entrecotes (150 – 200 gram per stuk)
2 maiskolven, schoongemaakt en gehalveerd


Schep de specerijen, basterdsuiker, honing, tijm, sjalot, knoflook, gember, olie en limoensap in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer. Bestrijk de entrecotes met 1 theelepel van deze jerksaus en bestrooi met zout en peper. Laat het vlees 10 minuten marineren. Kook intussen de stukken mais in 5 minuten beetgaar. Bestrijk de mais met een beetje jerksaus en rooster de stukken in een grillpan of op een barbecue rondom bruin. Steek een prikker in een uiteinde van elk stuk mais. Gril de entrecotes op de barbecue 2 – 3 minuten per kant. Serveer de steaks met de mais en extra saus. Lekker met ananassalsa.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen september 2015